בקשת לפיד ממנכ"ל כיל: לבחון שחרור כספים מהרווחים הכלואים
בתגובה סטפן בורגס הבטיח לבדוק את בקשתו של השר ולהביאה בפני דירקטוריון כיל בישיבתו הקרובה. החברה מחזיקה ברווחים כלואים בהיקף של 5.25 מיליארד שקל
באוצר מנסים לגייס כסף: שר האוצר יאיר לפיד שוחח היום (ה') עם מנכ״ל כיל סטפן בורגס, וביקש ממנו לבחון שחרור כספים מהרווחים הכלואים של החברה. בורגס הבטיח לבדוק את בקשתו של השר ולהביאה בפני דירקטוריון כיל בישיבתו הקרובה. כיל מחזיקה ברווחים כלואים בהיקף של 5.25 מיליארד שקל. עד כה הודיעה כי אין בכוונתה לשחרר את הרווחים.
- כך נולדים רווחים כלואים
- הושג רק שליש מיעד הגבייה של חוק הרווחים הכלואים
- טבע שילמה עד היום מס רק על 14% מהרווחים הכלואים שלה
ב"כלכליסט" נחשף כי רשות המסים פונה לרואי חשבון ועורכי דין של חברות בעלות רווחים כלואים כדי שיעזרו לה לשכנע אותן לשחררם ובתמורה למס מופחת. זאת לפני פקיעת הוראת השעה המאפשרת את תשלום המס המופחת ב־11 בנובמבר השנה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לצורך כך הקים מנהל רשות המסים משה אשר לפני כמה שבועות צוות משימה מיוחד שבו שותפים חברי הנהלה ופקידי שומה, ותפקידם לבדוק את נכונותן של החברות שלהן רווחים כלואים בסכומים גבוהים - כדוגמת טבע, כיל וצ'ק פוינט - "לנצל" את הוראת השעה לפני שתסתיים.
רווחים כלואים הוא מונח המתייחס לרווחיהן של חברות גדולות שהגיעו להסדר עם רשות המסים במסגרת חוק עידוד השקעות הון הישן (לפני ששונה ב־2011). על פיו, החברות קיבלו פטור מלא ממס כל עוד שמרו על הרווחים בתוך ישראל, למשל באמצעות השקעות במדינה. על פי נתוני רשות המסים, לחברות השונות בישראל רווחים כלואים בסכום כולל של כ־120 מיליארד שקל. בשל המצב שנוצר, החליטה המדינה ליצור תמריץ לחברות לשחרור הרווחים הכלואים, ולכן חוקקה ב־2012 הוראת שעה שמאפשרת להן לעשות זאת בשיעורי מס מופחתים. על פיה, החברות יקבלו הנחה של 40%–70% על המס שהן אמורות לשלם, בהתאם לנסיבות. בשביל לקבל את ההנחה המרבית תצטרך חברה לשחרר את כלל רווחיה הכלואים ולהתחייב להשקיע את סכום ההנחה במס בארץ.