אושרה בקשה לייצוגית נגד סלקום: "מגבילה ההחזר על ציוד שנרכש"
היקף התביעה - 15 מיליון שקל; השופט עופר גרוסקופף: "יש בסיס מוצק לטענת המבקש שההחזרים שהובטחו לו הם בגדר 'הנחה בגין ציוד' ולא 'הנחה בגין צריכת שירותי התקשורת'"
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בית המשפט המחוזי מרכז אישר בשבוע שחלף בקשה לתובענה ייצוגית נגד סלקום בהיקף של 15 מיליון שקל, העוסקת בהחזרים שניתנו על ידי החברה ללקוחות שרכשו ממנה חבילה שכללה ציוד ושירותי תקשורת.
- בקשה לייצוגית נגד 255 רשויות מקומיות על גביית ארנונה ביתר
- בקשה לייצוגית: "מנהלי שמן התעשרו מהטעיית הציבור"
- השופט כבוב מעודד ייצוגיות ונגזרות: "ביהמ"ש מכיר בכך שזכויות הציבור לא באות לידי ביטוי"
הבקשה לאישור התובענה כייצוגית הוגשה בספטמבר 2011 על ידי לקוח של סלקום, ד"ר צבי ברק, ובאמצעות עו"ד אסף שילה. ברק טען כי סלקום הגבילה בפועל את ההחזר על הציוד שנרכש עד לגובה החיוב החודשי עבור השימוש בשירותי התקשורת שלה - בניגוד להסכמים עם הלקוח.
התובע הייצוגי טען כי לפי תנאי התוכנית, עליו לשלם לחברה סכום קבוע של 259 שקל לחודש, ובתמורה יהיה זכאי לנצל כמות מסוימת של דקות זמן אוויר ושליחת הודעות טקסט. מעבר לכמות מוגדרת זו, נקבע תעריף מוסכם לשימוש בזמן אוויר. בנוסף, כך תואר, ניתנה לברק הטבה נוספת שלפיה בתום כל שלושה מחזורי חיוב מלאים תינתן לו הנחה של 25% על התשלום הקבוע. באותו מועד, נטען עוד, חתם התובע על הסכם לרכישת מכשיר טלפון סלולארי והתחייב לשלם 99 שקל בחודש במשך שלושה שנים.
"יש בסיס מוצק לטענת המבקש שההחזרים שהובטחו לו הם בגדר 'הנחה בגין ציוד' ולא 'הנחה בגין צריכת שירותי התקשורת'", כתב השופט עופר גרוסקופף בהחלטתו. הוא אישר את התובענה לייצוגית כשהוא קובע בהחלטתו כי חברי הקבוצה מוגדרים "כל לקוחות סלקום, אשר החברה לא זיכתה אותם בשבע השנים שקדמו למועד הגשת התביעה (13.9.2004) במלוא סכום ההחזרים המגיע להם, בטענה כי הזיכויים מוגבלים לתשלום בגין שירותי התקשורת שצרכו".
עוד נקבע כי עילת התביעה תהיה הפרת חוזי ההתקשרות שבין הלקוח לבין סלקום, בכך ש"סלקום נמנעה מלהעניק ללקוח את מלוא ההחזרים להם הוא זכאי על פי החוזים, בשל הגבלת גובה ההחזרים לתשלום בגין שירותי התקשורת".