רונן לוי סיכם על רכישת אופיס דיפו תמורת 1.4 מיליון שקל
הכוונה היא להפעיל את החנויות שלא תחת המותג נוכח הקשיים שהערימה אופיס דיפו העולמית. לוי: "האמריקאים חשבו שלא נקנה את הרשת ללא המותג, אבל כשראו כי אנחנו מתכוונים לקנות בכל זאת, חזרו לשולחן המו"מ"
רונן לוי, מבעלי קבוצת ריטייל 3000 סיכם על רכישת רשת אופיס דיפו, עם מפרק החברה עו"ד ישראל בכר, בתמורה ל-1.4 מיליון שקל. זאת מתוך כוונה להפעילה שלא תחת שם המותג, נוכח קשיים שהערימה אופיס דיפו העולמית.
- אופיס דיפו הגיעה לסוף דרכה: החנויות ייסגרו והעובדים יפוטרו
- לקראת פירוק? הקופה התרוקנה - והדיון על עתיד אופיס דיפו הוקדם למחר
- אופיס דיפו העולמית דורשת: הרוכש ישלם עמלה של 1.35% מהמכירות
עם היקלעותה של אופיס דיפו להקפאת הליכים לפני כשלושה שבועות הקשיחו האמריקאים את התנאים להפעל הרשת בישראל ודרשו כי הרוכש הפוטנציאלי ישלם לה עמלה הגבוהה פי 8 (1.35%) מזו ששילם בעליה הקודמים של הרשת טרם קריסתה (0.25% מהמכירות).
ל"כלכליסט" נודע כי המו״מ עם החברה העולמית חודש היום. ״האמריקאים חשבו שלא נקנה את הרשת ללא המותג ולכן לא היו מוכנים להתפשר על העמלה, אבל כמשראו הבוקר כי אנחנו מתכוונים לקנות בכל זאת, חזרו לשולחן המו״מ״, כך לפי לוי.
לוי ישלם 1.4 מליון שקל עבור המלאי, הרשום בספרים לפי 20 מליון שקל. "המלאי ברובו מת. יש שם טושים יבשים ומדפסות או הארד דיסקים שכבר נחשבים ישנים ביחס למה שקיים בשוק", מסר לוי.
לדבריו, התחייב להמשיך להעסיק כ-500 עובדים, באותם תנאים. מדובר הן במוכרים בחנויות והן באנשי מטה. באשר להסכמי השכירות, הגיע לוי להבנות עם מרבית בעלי הנכסים לחודש שכירות, עליו ישלם מחצית הסכום אותו שילמה הרשת עד היום. במהלך החודש, יגיעו הצדדים להסכמי שכירות ארוכי טווח. "אם לא נגיע להבנות בנוגע לגובה שכר הדירה עם המשכירים, נסגור חנויות. 90 אחוז מבעלי הנכסים נתנו הסכמתם למתווה. ביג עדיין שוקלים את הבקשה ונצבא סירבו". מסר לוי