$
בארץ

נתן חץ: "מתחת לרמת מנכ"ל לא היה צריך להחיל את תיקון 20"

מנכ"ל ובעל השליטה באלוני חץ סבור כי "העיסוק בנושא שכר הבכירים הוא רב מדי וצריך ליצור איזון הגיוני בינו לבין הנושאים העסקיים המהותיים"

הדר קנה 18:1627.11.13

"הבעיה הגדולה היא שיש תפיסה שהדירקטוריונים לא עושים את עבודתם. התרבות הקיימת בישראל, של חקיקת חוקים כי משהו לא מוצא חן בעינינו, זה דבר שלא צריך לקרות. אך ברגע שיש חוק צריך לקיים אותו", כך אמר נתן חץ מנכ"ל ובעל השליטה באלוני חץבמסגרת כנס תגמול הבכירים השנתי של קבוצת הייעוץ של PwC Israel. 

חץ הסביר: "הכשל הוא של החברות, שלא תמיד עבדו לפי מדיניות מסודרת ושל המוסדיים שבמקום להצביע נגד צריכים להצביע ברגליים. אף אחד מהם לא חייב להשקיע באף חברה וכדאי שיאמר פומבית כי הוא לא משקיע כי ההנהלה לא עובדת נכון. אם היו פועלים כך, לא היה צורך בחוק.

 

עו"ד דוד חודק עו"ד דוד חודק צילום: אוראל כהן

 

"העיסוק בנושא שכר הבכירים הוא רב מדי וצריך ליצור איזון הגיוני בינו לבין הנושאים העסקיים המהותיים. גם ברמת המחוקק נדרש לשמור על איזון, 7%-8% מהתל"ג זה החברות הציבוריות ומטפלים רק בהן. זאת בזמן שאנחנו לא יודעים מה נעשה בחברות פרטיות", אמר חץ שסבור כי מתחת לרמת מנכ"ל לא היה צריך בכלל להחיל את החוק.

  

ליאת אנזל-אביאל, ראש קבוצת הייעוץ של PwC Israel אמרה בהקשר זה: "נראה שתיקון 20 נחקק כתוצר לוואי של המחאה החברתית, והעניין הציבורי בשכר בכירים. נראה היה שקיימת תחושה בקרב הציבור כי יש פער בין רמת ביצועי החברה לרמת התגמול של המנהלים הבכירים. מהעוינות המכלילה והבלתי בריאה כלפי בכירים נפגעו גם חברות שנהגו בשקיפות ובהגינות.

 

"למרות שהתיקון לא נחקק מתוך כוונה להוריד את רמות השכר, להערכתנו, ייתכן כי בעקבות התיקון ולאורך הזמן נראה פחות מקרי קיצון ויותר מקרי התכנסות לנורמה. על פני הזמן, התאמת רמת התגמולים לביצועים עשויה להביא להקטנה בהוצאות השכר", אמרה אנזל-אביאל. 

 

עו"ד דוד חודק, ראש משרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' הצטרף לדבריו של חץ וציין כי לדעתו לא היה צריך להחיל את התיקון לגורמים שמתחת לרמת מנכ"ל וליו"ר הדירקטוריון. ניתן היה להסתפק רק בשניהם. "התרבות הישראלית הביאה לכך שהמחוקק מתאים את עצמו לתרבות הישראלית התחמנית", אמר עו"ד דוד חודק.

 

עו"ד יקיר מנשה, סמנכ"ל בכיר, משאבי אנוש בכיל שהציג את תוכנית התגמול בכי"ל כ-case study, ציין כי כדי להישאר תחרותיים, חברות תצטרכנה לשמור על רמת השכר של הבכירים, כי אם לא תעשנה זאת הביצועים עלולים להיפגע.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x