שוק העבודה: השירות הציבורי גדל בקצב גבוה יותר מהמגזר העסקי
לפי נתונים שמפרסם בנק ישראל, מספר המועסקים בשירותים הציבוריים גדל ב-2.2% באפריל -ספטמבר, ואילו מספרם של המועסקים במגזר העסקי עלה ב-0.6% בלבד
ברבעונים השני והשלישי של השנה נרשמה במשק צמיחה מתונה. ברבעון השני התוצר צמח אמנם בקצב מהיר של 4.6% בשיעור שנתי, אולם צמיחה זו הושפעה מתחילת הפקת הגז הטבעי מקידוח תמר. בניכוי השפעת הגז הטבעי, קצב הצמיחה בתקופה זו היה איטי יותר. לאחר מיצוי השפעת הגז הטבעי על הצמיחה, ובעיקר על רקע החולשה המתמשכת ביצוא, נרשמה כבר ברבעון השלישי צמיחה מתונה, בשיעור שנתי של 2.2% בלבד. גם בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, גדל התוצר ברבעון השלישי בשיעור שנתי מתון של 2.4%, כך קובעים כלכלני חטיבת המחקר של בנק ישראל בסקירת ההתפתחויות הכלכליות בחודשים אפריל עד ספטמבר, שהבנק מפרסם היום (ד').
- הערכות אופטימיות: הצמיחה העולמית ב-2014 - החדה מזה ארבע שנים
- בנק ישראל: היצוא הגיע לרמתו הנמוכה ביותר מאז 2010
- הלמ"ס: האבטלה ירדה באוקטובר ל-5.9% - 218 אלף מובטלים
לדברי כלכלני חטיבת המחקר, הגידול המתון שנרשם בתוצר הישראלי בתקופה הנסקרת וחולשת היצוא הושפעו בין השאר מכך שהכלכלות המפותחות בעולם המשיכו להתאושש בקצב איטי מאוד, ובשווקים המתעוררים אף חלה האטה. בניגוד ליצוא, הביקושים המקומיים דווקא גדלו בתקופה הנסקרת- הצריכה הפרטית והצריכה הציבורית התרחבו וההשקעה בענפי המשק שבה לצמוח.
בהמשך הסקירה, כותבים מחבריה כי הצמיחה המתונה אינה ניכרת בנתונים המצרפיים של שוק העבודה. נתונים אלה המשיכו להשתפר ובתקופה הנסקרת נוספו למשק כ-50 אלף מועסקים חדשים. יחד עם זאת הם מציינים כי תוספת המועסקים במשק בתקופה הנסקרת נבעה ברובה מתוספת בשירותים הציבוריים. מנתוני הסקירה מתברר כי בחודשים אפריל עד ספטמבר גדל מספרם של המועסקים הישראליים, בהשוואה לששת החודשים הקודמים, בשיעור של 1.3%. מספר המועסקים בשירותים הציבוריים גדל בתקופה זו ב- 2.2% ואילו מספרם של המועסקים במגזר העסקי גדל בשיעור מתון של 0.6% בלבד.