קרב הירושה במשפחת עופר הוכרע: ליאורה תחזיק 51% מעופר השקעות
בית המשפט לענייני משפחה נתן תוקף לצוואה האחרונה של יולי עופר - שהותירה את עיקר הרכוש לליאורה עופר; אחיה דורון טען כי הופעלו על אביו "לחצים פסולים" במטרה שישנה את הצוואה המקורית - שחילקה את הרכוש בין האחים; מקורביו של דורון: הסכסוך לא נגמר, נגיש ערעור
סכסוך הירושה במשפחת עופר הוכרע: ליאורה עופר, בתו של יולי עופר, תשלוט בחברת עופר השקעות (51%), בעוד אחיה דורון יחזיק רק ב-15%. כך התירה היום (ה') לפרסום סגנית נשיאת בית המשפט לענייני משפחה בת"א, טובה סיוון. פסק הדין הותר לפרסום בעקבות עתירה שהגישו "כלכליסט" ו"ידיעות אחרונות", באמצעות עוה"ד פז מוזר וירון חנין.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קבוצת עופר השקעות פועלת בתחומי הנדל"ן, הבנקאות והתיירות. הקבוצה היא בעלת השליטה בבנק מזרחי טפחות (ביחד עם מוזי ורטהיים), ובחברת מליסרון שבבעלותה 23 קניונים ובהם: קניון רמת אביב, הקריון והגרנד קניון בחיפה והקניון הגדול בפ"ת. בתחום התיירות מחזיקה החברה, בין היתר, במלונות קלאב מד ומרידיאן באילת.
- האחים דורון וליאורה עופר הגיעו לפשרה וביקשו לבטל את הדיון המשפטי
- פרשת מליסרון: התביעה מבקשת עד 4 שנות מאסר לסמנכ"ל הכספים של עופר השקעות
- דוד עזריאלי לא הולך לשום מקום
בית המשפט לענייני משפחה, נתן תוקף לצוואה האחרונה של יולי עופר - שהותירה את עיקר הרכוש לליאורה עופר; אחיה דורון טען כי הופעלו על אביו "לחצים פסולים" במטרה שישנה את הצוואה המקורית - שחילקה את הרכוש בין האחים.
ממקורביו של דורון עופר נמסר כי הסכסוך רחוק מסיום, ובקרוב יוגש ערעור לבית המשפט המחוזי על פסק הדין.
הסכסוך בין האחים פרץ לאחר שנפתחה צוואתו של יולי עופר. על פי הצוואה שנחתמה בנובמבר 2008, ליאורה קיבלה את השליטה בחברת עופר השקעות, כלומר את כל מניותיו של אביה בחברה (51%), ואילו אחיה נותר עם 15% מהחברה. דורון פנה לבית המשפט וביקש לבטל צוואה זו בטענה שאינה תקפה. הוא ביקש לאשר צוואה שכתב אביו מספר חודשים לפני כן, לפיה האחזקות בחברה יתחלקו באופן שווה בין הילדים.
עיקרי המאבק בין ליאורה עופר לאחיה דורון נגעו לשאלה איזו מהצוואות שהותיר מאחוריו האב היא התקפה. הצוואה האחרונה הותירה את עיקר הרכוש, כולל המניות בחברת עופר השקעות, לליאורה עופר. הצוואה שקדמה לה חילקה את הרכוש בין האחים. לטענת דורון עופר, הופעלו על אביו "לחצים פסולים" במטרה שישנה את הצוואה המקורית.
"המנוח ערך בחייו כ-20 צוואות", נכתב בפסק הדין, "אשר רובן, לרבות צוואת נובמבר 2008, נערכו על ידי פרקליטו וידיד, עוה"ד צבי אפרת. כעולה מהראיות באשר לחלקן של צוואת אלה, התלבט המנוח למי מילדיו או לשניהם יוריש את מניותיו. אך כחוט השני עולה, כי שיקולו העיקרי לצורך קבלת החלטתו - כפי שזו מובאת בצוואת נובמבר 2008 – ביקש כי יישמר מפעל חייו לאחר אריכות ימיו".
"משקבעתי כי המנוח היה כשיר לחתום על צוואת נובמבר 2008", כתבה השופטת, "וכי הוראות צוואה זו אינן תוצאות ישירה של השפעה בלתי הוגנת כטענת דורון, הרי שיש ליתן צו לקיומה של צוואת נובמבר 2008, אשר נחתמה כדין על ידי המנוח".
חלק מהפרטים נודעו בהליך מקביל בבית המשפט המחוזי, שבו תובע דורון עופר לקבל מסמכים וחומרים מהחברות של האב כדי לעקוב אחרי קבלת ההחלטות. הסכומים שבמחלוקת נאמדים במאות מיליוני שקלים. את שני ההליכים המשפטיים מלווים מאמצי תיווך שמזוהים עם איש העסקים אלי אלרואי, דירקטור בחברת עופר השקעות שבבעלות אייל עופר, בן דודם של השניים.
על שתי הצוואות חתום מנהל העיזבון עו"ד צבי אפרת, שהיה בין העדים המרכזיים במשפט, לצדם של האלמנה רות עופר ובני משפחה נוספים. עד נוסף במאבק המשפטי הוא התעשיין איתן ורטהיימר, שהתבטא בעבר כי יולי עופר הבין היטב את ההבדלים בין שתי הצוואות שעליהן חתם. כאמור ביהמ"ש הכריע לטובת ליאורה עופר.