$
בארץ

לאחר פיצוץ המו"מ: עובדי רותם אמפרט החלו בעיצומים

הנהלת המפעל מקבוצת כיל חידשה את מכתבי הפיטורים לאחר שהוועד דחה הצעת סיכום בנוגע לתוכנית הפרישה מרצון, אליה הגיעו יו"ר ההסתדרות, עופר עיני ומנכ"ל החברה לישראל, ניר גלעד. יו"ר הוועד: "זו תוכנית של 200 או 300 מיליון שקל וההנהלה מתקשקשת איתנו על גרושים"

מיקי פלד 18:5202.01.14

עובדי רותם אמפרט מקבוצת כיל עצרו היום את הפריקה של מטעני החברה בנמל אשדוד, זאת לאחר שהנהלת רותם אמפרט שלחה היום מכתבי פיטורים ל-10 עובדים. הצעד של ההנהלה בא בתגובה לפיצוץ המשא ומתן שנערך בשבועיים האחרונים בין הצדדים, לאחר שהוועד וההנהלה לא הגיעו להסכמה על תנאי הפרישה ל-115 העובדים שיעזבו את החברה, ללא פיטורים. משה חדד, יו"ר ועד עובדי רותם אמפרט, אמר ל"כלכליסט", כי "ביקשנו לשפר את תוכנית הפרישה וההנהלה לא היתה מוכנה לתת. אנחנו חייבים שיפור דרמטי של תנאי הפרישה כדי שנוכל להסכים לתכנית".

מפעל רותם אמפרט מפעל רותם אמפרט צילום: חיים הורנשטיין

 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ניהל בעצמו את השיחות מול מנכ"ל החברה לישראל, ניר גלעד, כך שלמעשה הוועד של רותם אמפרט דחה את ההסכם שהגיעו אליו עיני ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן. הוועד דרש עוד כ-150 אלף שקל לעובד, בנוסף לחבילת הפרישה. החבילה כוללת פרישה מוקדמת לפנסיה שהיא 21,000 שקל לעובד לחודש וממענקים של כ-800 אלף שקל, שעל פי הערכות בחברה מדובר על כ-2.6 מיליון שקל בממוצע לעובד.

 

ניר גלעד, מנכ"ל כיל ניר גלעד, מנכ"ל כיל צילום: אוראל כהן

 

אבנר מימון, משנה למנכ"ל כיל דשנים, אמר ל"כלכליסט", כי "הלכנו כברת דרך ארוכה מאוד לקראת ראשי ההסתדרות. הצענו לעובדים תנאים משופרים אף יותר. לדעתנו הם בחרו לנהוג בחוסר אחריות כאשר דחו את מה שסוכם". לעומת זאת, חדד הוסיף כי "זו תוכנית של 200 או 300 מיליון שקל וההנהלה מתקשקשת איתנו על גרושים".

 

מימין: עיני וניסנקורן. ועד העובדים דחה למעשה את ההסכם שהגיעו אליו בכירי ההסתדרות מימין: עיני וניסנקורן. ועד העובדים דחה למעשה את ההסכם שהגיעו אליו בכירי ההסתדרות צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x