נבחרת הדירקטורים: גברים צריכים ציון 58 כדי לעבור שלב, נשים רק 36
ל"כלכליסט" נודע כי במסגרת הליך סינון המועמדים לתפקידי דירקטור בחברות הממשלתיות, ניתנו תנאי סף שונים לגברים, נשים ובני מיעוטים, כדי לשמור על ייצוג מאוזן. שלב הראיונות האישיים מיועד להסתיים עד אמצע חודש פברואר
במסגרת הליך סינון המועמדים לנבחרת הדירקטורים של החברות הממשלתיות, כדי לוודא שיישמר איזון בין גברים, נשים ובני מיעוטים נקבעו ציוני סף שונים לכל קטגוריה: 58 לגברים, 36 לנשים ו־10 לבני מיעוטים. הציונים ניתנים בשיטת ניקוד מצטבר, שבה השכלתם וניסיונם המקצועי של המועמדים מתורגמים לנקודות.
בחינת תהליך הניקוד מעלה כי תנאי הסף של 36 נקודות לנשים ו־10 לבני מיעוטים הוא תנאי סף שסביר כי מועמדים רבים יעברו אותו. כך למשל, עבור מתמודד בן מיעוטים מספיק להחזיק בתואר שלישי שמקנה 15 נקודות כדי להתקבל, ניסיון ניהולי מקנה עד 30 נקודות, כאשר מועמד עם ניסיון של מעל 10 שנים בתפקיד ניהולי בכיר כבר הבטיח לעצמו 8 נקודות. גם היקף המכירות של החברה בה נצבר הניסיון יכול להקנות עד 8 נקודות, ורמת בכירות התפקיד יכולה להקנות עד 6 נקודות נוספות.
לפני כמה שבועות נערך ניפוי המועמדים הראשוני לנבחרת, שנועדה להבטיח איוש מושבי דירקטוריון בחברות ממשלתיות ללא זיקה פוליטית.
כעת, לאחר סינון מועמדים חסרי ניסיון ניהולי וכאלה שלא עמדו בציון הסף, נותרה הרשות עם כ־1,000 מועמדים שיזומנו לראיונות אישיים וייכנסו לנבחרת הדירקטורים של הרשות, אך רק 500 מהם יקבלו מושב בדירקטוריון של חברה ממשלתית עד סוף 2014.
באמצע חודש פברואר יתחיל תהליך שיבוץ המועמדים, שיתבסס בין השאר על המידע שנאסף בראיונות האישיים עם המועמדים. הרשות מיועדת להשלים עד סוף השבוע 200 ראיונות של מועמדים נוספים, ואת הראיונות לכל 1,000 המועמדים ולמועמדים נוספים שערעורם יתקבל ישלימו כאמור עד אמצע החודש הבא.