נתניהו: "בהדסה היה ניהול כושל"
ראש הממשלה בכנסת: "אנחנו צריכים להבריא את הדסה ולהבטיח שהניהול הכושל הזה לא יחזור על עצמו בעוד כמה שנים". יו"ר האופוזיציה: "אם קיימתם לפני חצי שנה דיון על בית החולים הדסה, סימן שידעתם שהוא הולך לקרוס ויכולתם למנוע את זה"
"צריך להכיר בזה שלא דאגו בהדסה לטפל בשאלת הגרעון, והיה בהדסה ניהול כושל. וכשם שהדסה הבריאה חולים רבים אנחנו צריכים להבריא עכשיו את הדסה ואנחנו צריכים להבטיח שהניהול הכושל הזה לא יחזור על עצמו בעוד כמה שנים. כדי לעשות את זה כולם יצטרכו לתת כתף", כך אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בהתייחס למשבר בבית החולים הדסה.
נתניהו נאם בכנסת במסגרת דיון "40 חתימות" שנערך ביוזמתו של ח״כ שאול מופז, ונושאו הרזרבות התקציביות.
מופז התייחס לרזרבות התקציביות - 37 מיליארד שקלים ששמורים כרזרבות במשרדי הממשלה השונים ואמר, כי "ראש הממשלה ושר האוצר מחביאים מהציבור מליארדי שקלים. זה לא יעבור בשקט, באיזו זכות הושטתם יד לכיסו של הציבור, לקחתם כסף מכיסו של הציבור ועשיתם בו כאילו הוא שלכם. בכסף הזה היה אפשר למנוע את הפגיעה באוכלוסיות המוחלשות, לסייע למעמד הביניים, לסייע לחיילים משוחררים. מה כן נעשה בכסף הזה? זה תכנית חיסכון לקראת הבחירות. הם נמצאים במשרדי יש עתיד, האוצר, החינוך, הרווחה והבריאות. באופן מחשיד ניכר גידול חריג ומוגזם. זה לא רק ניהול כושל של כלכלת המדינה אלא מדובר כאן ביד מכוונת של מחטף על חשבון הציבור".
גם יו״ר האופוזיציה יצחק בוז׳י ניצל את המעמד בכדי להטיח בפני ראש הממשלה את טענותיו כלפי התנהלות הממשלה בכל הנוגע למשבר בבית החולים ״הדסה״: ״אם קיימתם לפני חצי שנה דיון על בית החולים הדסה, סימן שידעתם שהוא הולך לקרוס ויכולתם למנוע את זה. מה עשיתם חוץ מלדבר? הממשלה שלכם זו ממשלת הכל דיבורים והכל בירבורים״.
הרצוג התייחס גם לסוגיית השיוויון בנטל וגם למצב הכלכלי: ״לא הורדתם את המחיר אפילו של מוצר אחד… אם אתה מקורב למקומות הנכונים אז אין בור תקציבי, תשאלו את המתנחלים. הבטחתם לסייע למעמד הבינים, 38% לא סוגרים את החודש, קיצצתם את קצבת הילדים, העליתם את ערך הנדל"ן ודחקתם עוד משפחות מעבר לקו העוני״, ולבסוף גם קרא להמשך התהליך המדינה והוסיף: ״אבל עם רקורד של הססנות ובריחה מקבלת החלטות כנראה שלא תעשה זאת”.
בנוגע למצב הכלכלי אמר נתניהו "אנחנו שותפים בארגון ה-OECD, האבטלה של ישראל 6.2% בסוף 2013 לעומת ממוצע של 8% ב-OECD ו-27% בספרד. התוצר לנפש בישראל גדל ב-1.4% ולגבי היכולת שלנו לסייע בכל התחומים, בחינוך, בריאות ורווחה, זו תוצאה ישירה של אופן ניהול הכלכלה".