$
מעסיקים

סקר: פחות מרבע מהמשרות הבכירות בעולם מאוישות על ידי נשים

לפי הסקר העולמי שערכה Grant Thornton, שיעור התפקידים העסקיים הבכירים המאוישים על ידי נשים ברחבי העולם הגיע השנה ל-24%, שיעור זהה לזה של 2013 ורק 5% יותר מאשר ב-2004; 45% מהמנהלים היו רוצים שיהיו מכסות מינימום לנשים בהנהלות של חברות ציבוריות גדולות

מעין מנלה 16:0919.04.14

פחות מרבע מהמשרות הבכירות בעסקים ברחבי העולם מאויישות על ידי נשים, כך עולה מסקר חדש של רשת Grant Thornton העולמית שפורסם על ידי פירמת רואי החשבון פאהן קנה ושות'. שיעור התפקידים הבכירים המאוישים על ידי נשים ברחבי העולם הגיע השנה ל-24%, שיעור זהה לשיעור בשנים 2013, 2009 ו-2007. לפני 10 שנים שיעור הנשים היה 19%.

בחלוקה אזורית, השינויים לעומת השנה שעברה היו מזעריים: את שיעורי שילוב הנשים בתפקידים בכירים הובילו מזרח אירופה (37%), דרום מזרח אסיה (35%) וסין (38%). יפן (9%), הודו ואיחוד האמירויות (שתיהן עם 14%) המשיכו גם השנה לסגור את הדירוג.

 

על פי הסקר, שנערך בקרב 6,700 מנהלים בחברות פרטיות וציבוריות, יש תמיכה גוברת ברגולציה שתבטיח מכסות מינימום של נשים שישולבו במועצות מנהלים, וכן בצעדים שעל עסקים לנקוט בכדי להקל על מסלולי הקריירה של נשים. ברחבי העולם, כמעט מנהל אחד מכל שניים (45%) היו רוצים לראות מכסות מינימום למספרי הנשים בהנהלות של חברות ציבוריות גדולות. מדובר בעלייה ביחס לשיעור של 37% ב-2013.

 

עופרה שטראוס, יו"ר שטראוס-עלית. רק רבע מהמשרות הבכירות בעולם העסקי מאויישות על ידי נשים עופרה שטראוס, יו"ר שטראוס-עלית. רק רבע מהמשרות הבכירות בעולם העסקי מאויישות על ידי נשים צילום: אוראל כהן

 

עורכי הסקר ממליצים על שלוש פעולות שעסקים יכולים לנקוט בכדי לשפר את שילוב הנשים בעמדות בכירות ברחבי העולם. ראשית, עליהם לשפר את הכשרתן של הנשים. פחות מרבע מהחברות בעולם (24%) מפעילות או שוקלות להפעיל תוכנית ספציפית לקידום של מנהיגות נשית. שנית, יש להקל על העומס הקשור בגידול ילדים. רק 18% מהעסקים בעולם מספקים תמיכה במסגרות לטיפול בילדים, 16% מספקים גידול במשכורת שיכול להקל על החזרה לעבודה לאחר לידה ו-6% מספקים מרחבים לטיפול בילדים צמוד או בתוך המשרדים. כמו כן, יש לשכור לעבודה יותר נשים בוגרות תארים. בשנה ממוצעת, רק 21% מבוגרי תארים אותם שוכרים לעבודה עסקים בינוניים הן נשים. צעד זה יעזור לאזן את ההטיה הגברית בכל הקשור להעסקה ולקידום, ולהוות מפתח לשיפור הגיוון המקצועי.

 

"עורכי המחקר מודאגים מחוסר ההתקדמות העולמי בהשתלבות נשים בעמדות בכירות בעולם בעשור האחרון. הייתי רוצה לראות גם בארץ את העסקים ואת הממשלה תומכים במסלולי הקריירה של נשים. לא צריך להסיר שום אופציה מהשולחן כדי לטפל בנושא", אמרה רו"ח אילנית הלפרין, שותפה בפירמת רואי החשבון פאהן קנה ושות'.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x