בלעדי לכלכליסט
חשש לניגוד עניינים: יו"ר תעש כיהן כדירקטור בחברה של רוכש פוטנציאלי
אודי אדם היה דירקטור בחברת נדל"ן של שלמה שמלצר, ששוקל להתמודד על רכישת תעש. תגובת תעש: אדם פרש מהדירקטוריון כשהאופציה הועלתה
יו"ר תעש, האלוף במיל' אודי אדם, שימש עד אוקטובר 2013 כדירקטור בחברה הציבורית ש.י.ר נדל"ן שבשליטת איש העסקים שלמה שמלצר, שנחשב לאחד המועמדים לרכישת החברה הממשלתית שהפרטתה אושרה בשבוע שעבר בוועדת הכספים.
- אושרה סופית הפרטת תעש: שליש מעובדי החברה - 1,200 עובדים - יפרשו
- אלביט מערכות: חוזה חדש בשווי 123 מיליון דולר
- נציגי האוצר, ההסתדרות ותעש חתמו על הסכם פרישת עובדים במפעל
כמה מהמתמודדים בהליך מכירת תעש העלו אתמול בפני "כלכליסט" כי קיים חשש לניגוד עניינים לכאורה בקשר בין אדם לשמלצר, שהעסיק אותו עד לאחרונה. ל"כלכליסט" נודע כי שמלצר צפוי להצטרף לסמי קצב, שותפו במספנות ישראל, ולהתמודד יחד על הרכישה. משמלצר נמסר אתמול כי עדיין לא התקבלה החלטה רשמית לגבי התמודדות.
אדם החל לכהן כדירקטור מהמניין בש.י.ר נדל"ן, כלומר כנציג בעל השליטה, בתחילת פברואר 2012. ביולי 2013 הוא התמנה ליו"ר תעש ובאוקטובר התפטר מדירקטוריון שיר נדל"ן. לפי תעש, הסיבה להתפטרות היתה אזכור שמו של שמלצר כמועמד לרכישת החברה באותה עת.
אדם (56) החליף בתפקיד את ניצה פוזנר, שכיהנה כיו"ר החברה הביטחונית במשך שנתיים בלבד. לאחר פרישתה אמרה פזונזר בראיון ל"כלכליסט" כי "אני לא סתומה ולא עשו אותי באצבע. הסבירות הסטטיסטית שיאריכו את המינוי שלי נראתה לי רחוקה מאוד. אני מבינה איך המערכות האלה עובדות".
המשימה העיקרית של אדם, שכיהן כמנכ"ל הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג) עד למינויו ליו"ר תעש, היא יישום הפרטת החברה. תפקיד נוסף שאותו מילא הוא יו"ר מועצת המנהלים של החברה הממשלתית רותם תעשיות בע"מ. העלות הכוללת של הפרטת תעש למדינה מוערכת ב־5.7 מיליארד שקל וכוללת פרישה של 1,170 עובדים. עלות הפרישה הממוצעת לכל עובד צפויה לעמוד על 1.3 מיליון שקל בממוצע, ואילו מחיקת החובות מצד המדינה מוערכת ב־2.5 מיליארד שקל.
מתעש נמסר בתגובה: "האלוף (מיל') אודי אדם כיהן כדירקטור בחברת ש.י.ר נדל"ן. תחילת הכהונה החלה בהיותו מנכ"ל הקמ"ג, זמן רב בטרם התמנה ליו"ר מועצת המנהלים של התעשייה הצבאית. לאחר כניסתו לתפקיד ולאור ידיעות שפורסמו בתקשורת כי בכוונת מר שמלצר להתמודד על רכישת תעש הודיע אדם מיוזמתו על התפטרות מיידית מדירקטוריון החברה. יצוין כי ועדת ברנר לבחינת מינויים בשירות הציבורי אישרה את מועמדותו של יו"ר תעש, שכל המידע מונח בפניה, לרבות חברותו בדירקטוריון האמור".
בתעש מוסיפים כי תהליך הפרטת החברה ינוהל בשקיפות מוחלטת על ידי רשות החברות הממשלתיות, ללא מעורבות החברה בתהליך. לדברי החברה, היו"ר והמנכ"ל הנחו את כל הגורמים בחברה להתנהגות אתית ועסקית מקובלת, הכוללת איסור על מסירת מידע למתמודדים.
"אם יש מתעניינים במהלך העסקים השגרתי, ההנחיה היא להפנות את המתעניינים לרשות החברות הממשלתיות", נמסר מתעש. "יו"ר החברה נוקט את כל הפעולות האפשריות כדי להעלות את ערכה של החברה בתהליך ההפרטה ואת התמורה הכספית שתקבל המדינה. צר לנו כי יש בנמצא גורמים שמטילים רפש בחברה ובראשיה. ראשי תעש ימשיכו לקדם את מכירתה למשקיע פרטי בתוך כשנתיים - בערך כספי מרבי".