הרופאים נגד תוכנית ההבראה להדסה; קפלן: "הנטל מחולק באופן מאוזן"
המנכ"ל במסיבת עיתונאים הבוקר: "התוכנית תצליח רק אם כולם יירתמו לבצעה - ובראש ובראשונה הרופאים, האחיות והעובדים". האוצר מתעקש: "למנות חשב מלווה לבית החולים"
ועדי הרופאים לא מקבלים את התכנית החד צדדית שהגישו אמש נאמני בית החולים הדסה לבית המשפט המחוזי בירושלים. לפי התוכנית, המדינה ונשות הדסה יעניקו לבית החולים סיוע של מעל 1.5 מיליארד שקל. בנוסף, יבוטלו משרות יקוצץ שכר לעובדים.
- נאמני הדסה ביקשו 900 אלף שקל מקדמת שכר טרחה - השופט אישר פחות מרבע
- גרמן: "ההשקעה בהדסה תיעשה על חשבון מערכת הבריאות הציבורית הכללית"
- בגלל הדסה: ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בבתי החולים הציבוריים
מנכ"ל בית החולים הדסה, אביגדור קפלן, קיים הבוקר מסיבת עיתונאים בה הציג את עיקרי מתווה תוכנית ההבראה. לדבריו, "המתווה שהוגש הלילה לבית המשפט מציין את סוף ההתחלה של תהליך ארוך וקשה שאנחנו עובדים עליו. אנחנו נצטרך להשלים את כל המתווה הזה להסכמים שאני מקווה שייצאו לפועל בהקדם, הסכם בין נשות הדסה למדינה וכמובן בין הדסה לעובדים". הוא הוסיף כי "יש נטל לא מבוטל על העובדים, אבל הנטל מחלוק בצורה מאוזנת".
קפלן אמר עוד כי "השתדלנו לעשות את התוכנית בצורה מאוזנת כך שכל צד יתרום את חלקו. אנחנו צריכים לשנות את המבנה הארגוני ודרך הפעילות של הדירקטוריון. היה משא ומתן ארוך שהגיע לתוצאה חיוביות בין נשות הדסה והמדינה.
התוכנית הזו תצליח רק אם כולם יירתמו לבצע אותה ובראש ובראשונה הרופאים, האחיות והעובדים. היא תצלח אם היא תקבל תמיכה וכתף. צריך להגדיל את ההכנסות ולהוריד תפוקות ולצערי גם להוריד לתקופה מסויימת שכר וצמצום משרות".
מנכ"ל בית החולים הוסיף כי הסכנה להדסה היא לא פירוק - אלא הידרדרות לרמה של בית חולים בינוני. קפלן הודה כי המדינה עדיין דורשת מינוי של חשב מלווה לבית החולים למשך תקופת ההבראה, אך הוא מתנגד לכך שכן קשה מאוד לנהל בית חולים כאשר כל הוצאה צריכה לעבור גם אישור של החשב.
על אף שקפלן אומר כי הוא מתנגד לבקשת האוצר להצמיד אליו חשב מלווה לתקופת ההבראה, באוצר מגדירים את הדרישה כתנאי בל יעבור. בנוסף, מתנגדת המדינה לכוונת קפלן לסגור את ההוספיס ו-10 מיטות פסיכיאטריה. גורם במדינה אמר ל"כלכליסט" כי שום שינוי בפעילות הציבורית של בית החולים לא ייעשה
עו"ד אמיר בר טוב ממשרד עו"ד ליפא מאיר, הנאמן מטעם בית המשפט, אמר: "היה לנו ברור מההתחלה שזה לא יכול להיות הליך שמתנהל יותר משלושת החודשים שהוקצבו לו. בהדסה אי אפשר היה לנהל מו"מ ללא הגבלת זמן. שום דבר מהתוכנית הזו לא אמור להפתיע אף אחד מהגורמים במו"מ. אף אחד לא יכול לומר שהתוכנית מציגה פערים מהותיים ומשמעותיים מהמו"מ, מההבנות או מהדיבורים שהיו לפני הצגת התוכנית. לכן אנחנו מקווים שלאור זה שהתוכנית לדעתנו מאוד מאוזנת. ואין בה הפתעות משמעותיות - יוכלו כולם להסכים עליה במהירות".
עו"ד בר טוב הוסיף: "אני ממליץ לכל הרופאים והנושים לקרוא היטב את תוכנית ההבראה ולשקול טוב את החלטתם. אנחנו מקווים להציג ביום חמישי לבית המשפט דו"ח עם ההסכמה של כולם לתוכנית ההבראה. בתוכנית עצמה נקבע כי מרגע שהיא מאושרת על ידי בית המשפט - היא יוצאת לפועל באופן מיידי".
ביום שלישי יתכנסו נושי הדסה כדי להצביע על התוכנית. הנושים, כולל עובדי בית החולים והספקים, ייאלצו לוותר על 25% מהחוב כלפיהם. נשות הדסה יעניקו לבית החולים תמיכה שוטפת של כ-70 מיליון שקל בשנה למשך 7 שנים ותמיכה חד פעמית של כ-200 מיליון שקל, כולל הוצאות בניית מגדל האשפוז של 140 מיליון שקל. המדינה מתחייבת לתמיכה של כ-100 מיליון שקל בשנה למשך שבע שנים ותמיכה חד פעמית של כ-200 מיליון שקל לפיצויי פרישה, עוד 150 מיליון שקל תמיכה בפיתוח תוכניות, הלוואה של כ-100 מיליון שקל ועוד תמיכה בסכום דומה לטובת כיסוי הביטוח הרפואי של הרופאים.
בית החולים יישאר בשליטה של ארגון נשות הדסה, והדירקטוריון העתידי יכלול 9 חברים, 4 מהם ימונו על ידי הארגון ו-4 חברים על ידי ועדה ציבורית בראשות שופט בדימוס. למדינה תהיה בפועל זכות וטו לגבי זהות יו"ר הדירקטוריון אך המועמדים יוצגו על ידי הארגון. כמו כן, הדירקטוריון יהיה בעל רוב של ישראלים, בהם גם 2 מתוך 4 נציגי נשות הדסה.
לדברי ועדי הרופאים השונים בהדסה, מדובר על ניסיון לכפות קיצוץ נוסף על הרופאים מעבר להסכמות שכבר הגיעו אליהם: "מניתוח ראשוני, מדובר על הסכם שמשמעותו היא ש-1,000 רופאי הדסה יתנו למעלה מחצי מיליארד שקל מכיסם כדי להציל את הדסה. רופאי הדסה ילמדו את ההסכם המוצע לעומק וינתחו את המשמעויות שלו הן בהיבט הכלכלי והן בהיבט של יכולתו להבריא את הדסה. רק לאחר מכן, יגבשו רופאי הדסה את החלטתם", נמסר הבוקר מוועדי הרופאים