כך תענו על השאלה הפותחת כל ראיון עבודה
כמעט כל ראיון עבודה נפתח באמירה "ספר לי קצת על עצמך". התשובה האוטומטית היא לספק תקציר של קורות החיים; כך תשיבו באופן שיגרום למעסיק לזכור אתכם
בדרך כלל כשמבקשים בראיון עבודה "ספר לי קצת על עצמך" התגובה האוטומטית היא לספק תקציר של קורות החיים. אולם היזמית קטאקי דסאי ממליצה לא לבחור באפשרות הזו. במאמר שפרסמה בלינקדאין, דסאי מספרת כי במהלך ראיון שעברה אצל פרופסור היא החלה גם כן לדקלם את קורות החיים שלה, אך הוא עצר אותה: "את לא רשימה של תארים והישגים. אם זה מה שהייתי רוצה לדעת הייתי פשוט קורא את קורות החיים שלך", הסביר לה. בשלב הזה הבינה דסאי עד כמה התשובה שלה "הייתה מגוחכת בבנאליות שלה".
- שאלו אתכם בראיון עבודה לגילכם? כך תשיבו
- איך לא לשנוא ראיונות עבודה
- להתקשר או לא להתקשר? האם כדאי לפנות למעסיק אחרי ראיון עבודה
"התפקיד של המראיין הוא להבין ככל האפשר את מערכת הערכים והאמונות הבסיסיים של המועמדים, כך שיוכל לבחור במועמד המתאים בצורה הטובה ביותר לתרבות של הצוות ושל הארגון", היא מסבירה. כשמועמד לתפקיד מעז לצאת מאזור הנוחות שלו של "דקלום מידע נדוש מקורות החיים" יש בכך כדי להראות חדשנות והתלהבות, ומעבר לכך זה גם עוזר לו לבלוט ולהישאר בזיכרון של המראיין, היא מסבירה.
לפיכך העצה שלה היא לענות על השאלה "ספר לי על עצמך" בתשובה כנה ומלאת תשוקה. לטענתה, תשובה מסוג זה תחשוף יותר על המועמד מאשר תשובה מובנית. המראיין הרי פוגש מאות אנשים שמעניקים לו תשובות זהות, כך שהתשובות המעניינות הן אלה שהוא בסופו של דבר זוכר.
לכן, במקום לעדכן את המראיין היכן למדתם, במה יש לכם תואר, איפה עבדתם ומה השגתם עד כה בחייכם המקצועיים, ספרו לו דווקא היכן גדלתם, מה התחביבים שלכם, מה אתם אוהבים לעשות בזמן הפנוי, מה הספרים האהובים עליכם וכיצד יישמתם את מה שלמדתם באוניברסיטה ובעבודות קודמות בחיים האמיתיים.
דסאי ממשיכה וממליצה אפילו להתאמן על הדרך שבה אתם מתכוונים לתאר את עצמכם. לדוגמה, בפעם הבאה שאתם יוצאים למסיבה נסו להציג עצמכם ככה לפני זרים, תספרו להם מי אתם, מה מגדיר את הערכים שלכם ומה אתם אוהבים. חזרו אל אותו אדם כמה שעות לאחר מכן ובדקו האם הוא עדיין זוכר אתכם או לפחות חלק מהשיחה שלכם. אם כן - הצלחתם.