$
מחפשי עבודה

רגע לפני שמתקבלים לעבודה: 3 השאלות המתחכמות של הבוס

עברתם את כל השלבים בדרך אל הג'וב הנכסף ואתם ניצבים מול המשוכה האחרונה - פגישה עם מנכ"ל החברה. מנכ"ל אנימוטו מגלה מה מסתתר מאחורי השאלות התמימות לכאורה

שירות כלכליסט 10:2206.06.14
מנכ"לים ששואלים שאלות מאתגרות בראיונות עבודה, לרוב לא עושים זאת כדי להפחיד את המועמד לעבודה, אלא הם פשוט רוצים לקבל תחושה טובה יותר לגביו ולגלות האם הוא יתאים לחברה. השאלות הקשות הללו הן לעיתים הדרך היחידה שמאפשרת לברר זאת.

 

בניו יורק טיימס פרסמו לאחרונה ראיון עם בראד ג'פרסון, מנכ"ל אנימוטו, המספקת שירותי וידיאו, שבו התייחס לנושאי מנהיגות, ניהול ומדיניות גיוס. ג'פרסון שיתף את הקוראים בשלוש שאלות שהוא תמיד מציב למועמדים לעבודה, והסביר מה הסיבות שעומדות מאחוריהן:

 

אילוסטרציה. שלוש השאלות הקשות ביותר אילוסטרציה. שלוש השאלות הקשות ביותר צילום: שאטרסטוק

 

1. מדוע החזון של החברה שלנו חשוב לך?

לדבריו של ג'פרסון, הוא מעוניין לוודא אם המועמדים הפנימו את התרבות של החברה. "הראיון איתי הוא האחרון בתהליך, ואני מבהיר מראש להנהלה שאם אני שולל את המועמד הוא ימצא עצמו בחוץ", הוא מספר. ג'פרסון מוסיף כי הסיבה העיקרית בגללה הוא פוסל אנשים בשלב הזה היא שהוא אינו מאמין שהם הבינו לגמרי מה החברה עושה ונראה היה שהם "מעוניינים רק במשכורת".

 

2. כיצד יתארו אותך חברייך לעבודה?

ג'פרסון מודה שזו אכן שאלה מעט מאיימת, הרי כיום ניתן ליצור קשר עם אנשים שעבדו איתכם דרך אתרים כמו לינקדאין ורשתות חברתיות אחרות. "לפעמים אני באמת בודק את זה, אבל בעיקר הכוונה היא לבדוק את המודעות העצמית של המועמדים לעבודה, מבחינת הבנת נקודות החוזק והחולשה שלהם", הוא מסביר. ג'פרסון מעוניין לגלות אם הם מחשיבים עצמם כמנהיגים או כאנשי צוות. "ואז אני מוודא שזה מתאים לתפקיד שאנחנו מייעדים להם".

 

3. מה גורם לך לקום ולצאת כל יום מהמיטה?

השאלה הזו מנסה לחשוף את התשוקות של המועמדים. "מה מעורר בהם השראה? האם הם קמים כדי לעמוד ביעד שהציבו? או שאולי הם רוצים לגבור על התחרות? או לעבוד על מטרה ספציפית? אני באמת מנסה להיכנס לתוך הראש שלהם ולהבין את המוטיבציות שלהם", ג'פרסון אומר.

 

יתרה מכך, בראיון לביזנס אינסיידר ג'פרסון ציין כי חשוב להבין מה המוטיבציות הבסיסיות של כל אדם מכיוון "שבכל עסק תמיד יהיו עליות ומורדות, ורוצים לוודא שאותו אדם ישמור על רמת מוטיבציה זהה אם לא גבוהה יותר גם בזמנים הקשים".

 

"אבא שלי תמיד נהג לומר, 'עבודה היא יותר כיף מכיף', ואמנם לא הבנתי את הכוונה כשהייתי ילד, אבל כיום אני יודע למה הוא התכוון", הוא מוסיף. "מכיוון שאם עוסקים במשהו שאוהבים עם אנשים שמעוררים השראה, אז העבודה הופכת לכיף גם בזמנים הקשים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x