$
משפט

הכנ"ר ממשיך לזגזג: מימשו נכס ויקבלו שכר טרחה של 3 מיליון שקל

בקשת השכר של מפרקי סקאי אירועים זכתה לתמיכת הכנ"ר, אף שלאחרונה התנגד למודל חישוב זה וכינה אותו "בלתי פרופורציונלי"

ענת רואה 08:3710.06.14

הכנ"ר פרופ' דוד האן ממשיך לזגזג ביחסו לבקשות שכר טרחה של מפרקים: לאחר שורה של תיקים שבהם התנגד לפסיקת שכר לפי תקנה 8א שאמורה להתבטל בהתאם לרפורמה של משרד המשפטים, מאחר שהיא קובעת שכר שאינו פרופורציונלי להיקף העבודה, לפני יומיים הודיע הכנ"ר על תמיכתו בבקשת שכר שחושבה לפי תקנה זו. הכנ"ר לא הסביר בנייר העמדה הקצר שהגיש מדוע בתיק זה הוא מאשר את החישוב ובתיקים אחרים התנגד לו.

עו"ד דורית לוי טילר עו"ד דורית לוי טילר צילום: עמית שעל

 

בהתאם לעמדתו, ובהנחה שהבקשה תאושר על ידי השופט איתן אורנשטיין, יוכלו מפרקי חברת סקאי אירועים, עו"ד ערן קאופמן ועו"ד דורית לוי טילר, לקבל 2.6 מיליון שקל לפני מע"מ (יותר מ־3 מיליון שקל בסך הכל) על עבודה של שנה וחצי, וכשכמעט כל הכספים שבקופת הפירוק התקבלו ממכירת נכס אחד של החברה. יצוין שבתיק אחר, שבו רוב הכסף שבקופה הושג בדרך דומה - תיק מעריב ומכירת בית הדפוס - התנגד הכנ"ר להפעלת תקנה 8א בנימוק שיש להעדיף מסלול "שכר מימוש" שמאפשר לבעל התפקיד לקבל 1% מהקופה ומע"מ ולא יותר מ־10% מאותה קופה.

 

הכנ"ר דוד האן. "תוצאות מפוארות" הכנ"ר דוד האן. "תוצאות מפוארות" צילום: יאיר שגיא

 

בבקשת שכר הטרחה פירטו קאופמן ולוי טילר שבתחילה קאופמן מונה למפרק זמני ולוי טילר לכונסת נכסים מטעם הנושה המובטח בנק הפועלים, ובהמשך מונו שניהם למפרקים זמניים. היקף תביעות החוב שהם בחנו עמד על 30 מיליון שקל, אך הם הכירו רק ב־26.4 מיליון שקל מתוכם. לפי השניים, הם פעלו למכור קרקע של החברה שהיתה משועבדת לנושה המובטח, ובתחילה עמדה בפניהם הצעה לרכוש אותה ב־19 מיליון שקל, אך הם הצליחו לבסוף להשיג "תוצאה מפוארת", כשהקרקע נמכרה ב־27.3 מיליון שקל ובעוד כ־1.3 מיליון שקל תמורת מוניטין וציוד החברה. לדבריהם, משמעות ההישג היתה שהנושים המובטחים והעובדים קיבלו את מלוא החוב כלפיהם, ואילו הנושים הרגילים קיבלו 70% מחובם, עם הערכה שניתן יהיה לחלק להם עוד כספים בעתיד. לפי השניים, בממוצע כל הנושים קיבלו 91% מהחוב, ולכן הם נמצאים במדרגה הגבוהה ביותר לפי 8א והם יכולים לבקש שכר של 11%–12% מהקופה כולה, שהם 2.6 מיליון שקל לפני מע"מ.

 

בחוות דעת הכנ"ר נכתב שהשכר חושב בהתאם לתקנות ובמתווה שבית המשפט אישר בבקשה קודמת, ולפיכך לא יתנגד לה. נראה שהכנ"ר החליט להיענות לבקשה תוך רמיזה שכבר בבקשת המקדמה התייחסו השניים לתקנה 8א כזו שלפיה יחושב שכרם. עם זאת, יש תיקים נוספים שבהם בעלי תפקיד הודיעו מבעוד מועד שהם מתכוונים לבקש את שכרם לפי 8א, אך בעת שהוגשה הבקשה, סירב לכך הכנ"ר בנימוק ש"דרך המלך" מחייבת לשלם שכר נמוך יותר במסלול מימוש או ניהול.

 

מהכנ"ר נמסר ש"פעולת בעלי התפקיד בתיק הביאה לשיפור דרמטי במצב הנושים הרגילים שיזכו לדיבידנד של 70% לפחות, לעומת 0% שהיו צפויים לקבל. לאור כך הכנ"ר סבר שבמקרה זה יש מקום להותיר את מנגנון שכר הביניים על כנו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x