תיקון עולם: סופ"ש ברותם אמפרט
המלון החברתי הראשון בארץ נבנה במתחם משרדים של חברת רותם אמפרט בירוחם, ומבטיח להחזיר את הרווחים לקהילה
אנחנו לא חושבים על סוויטה מפנקת בירוחם כאפשרות בילוי מועדפת לסופ"ש, אבל לפחות לפי מקימי המלון החברתי הראשון בארץ, זה ישתנה בקרוב. "הרווחים מהמלון יחזרו לבעלים שלו, קרן ירוחם. הם יחזרו לילד בעיירה שצריך עזרה בלימודים, בכיתות מחשב, בספורט", מסביר יובל שפי, מנכ"ל הקרן, שמעדכן שהמלון ייפתח בספטמבר.
המחשבות על הקמת המלון החלו ב־2008, כשחברת רותם אמפרט הודיעה לעמרם מצנע, אז יו"ר הוועדה הקרואה בעיר, על רצונה לעזוב את מתחם המשרדים שלה בירוחם. "המבנה הוקם בשנות השמונים, כשאריק שרון הכריח אותם לבנות שם", מספר שפי. "אחר כך עבר המטה לבאר שבע ולא היה בו צורך. הם רצו לתרום את זה לקרן. עשו סקר שוק, בדקו עם משרד התיירות והתברר שחסרים המון חדרי אירוח בנגב. הסתכלנו על המקום, והוא נועד להיות מלון". בזכות הנתון המנצח של מרחק דקות ספורות מהאגם ומהמכתש הוחלט להתחיל בהקמה ושמשרד התיירות ישתתף ב־20% מהמימון.
לא מדובר ביוזמה חברתית בלבד, והכוונה היא כמובן לקיים מיזם רווחי. התוכנית העסקית של המלון, שיכול לאכלס 170 איש, מדברת על תפוסה של 65% שצפויה להביא לרווחיות. "אנו אופטימיים מאוד ורואים כמה ביקוש יש", מספר שפי. החזון יפה, אבל מה לגבי המציאות, שבה יש סיכוי שמשפחות לא ינהרו לירוחם? "יש התעניינות רבה, יש המון צורך", הוא עונה. "יש קבוצות של רוכבי אופניים שמגיעות לאזור, עיר הבה"דים תניב תפוסה של משפחות בסופי שבוע, שבתות חתן יש לפחות שש בשבוע ויש סדרות חינוך שדיברנו עליהן אז עם קצין חינוך ראשי. זה לא יהיה מלון של 'הכל כלול', עם 'אגדודו' בבריכה. זה מלון שישנים בו ואוכלים מצוין, ובבוקר יוצאים ממנו לטייל". ובנוגע לאוכל, אגב, אפשר לברך על נקודה היסטורית נוספת: במלון תהיה גם המסעדה הראשונה ביישוב, שעד כה כלל בעיקר שווארמיות.
"לירוחם פוטנציאל תיירותי שלא התממש עד היום", אומר ח"כ מצנע, שעדיין מעורב ביוזמה. "ולכן המלון חשוב כעוגן ראשוני לעידוד התיירות ולמשיכת משקיעים". לדבריו, בתחילת הדרך נתקלה היוזמה ב"הרבה ספקנות, ציניות וחוסר אמון. כיום אפשר בהחלט לברך על המוגמר". עכשיו נותר רק לקוות שהציבור יצביע ברגליים, כפי שמצפים המקימים.