$
בארץ

דליה דורנר: "קול ישראל פועל מצוין, למה צריך לפטר את כל עובדיו?"

לדברי השופטת בדימוס ונשיאת מועצת העיתונות, הצעת החוק לסגירת רשות השידור ולפיטורי כל עובדיה קיצונית מדי: "חוק שסוגר ארגון ציבורי בצורה דרמטית ובנה ארגון חדש הוא בעייתי"

אופיר דור 18:5419.06.14

"חוק שסוגר ארגון ציבורי בצורה דרמטית ובונה ארגון חדש הוא בעייתי", כך אמרה היום (ה') שופטת בית המשפט העליון (בדימוס) ונשיאת מועצת העיתונות, דליה דורנר, בדיון בוועדה המיוחדת להצעת חוק השידור הציבורי בראשות ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד).

הוועדה דנה בימים אלו בקצב מרתוני בהצעת החוק שיוזם שר התקשורת גלעד ארדן לסגירת רשות השידור ופתיחת גוף אחר במקומה. לפי הצעת החוק כל עובדי רשות השידור יפוטרו, ולגוף החדש תהיה בחירה האם לקלוט חלק מהם אליו.

 

הדופטת בדימוס, דליה דורנר הדופטת בדימוס, דליה דורנר צילום: מיקי אלון

 

 

לדברי דורנר, החוק צריך להבחין בין ערוץ 1 בטלוויזיה לבין תחנות הרדיו של קול ישראל. "הרדיו פועל מצוין, למה צריך לפטר את כל העובדים שלו?", שאלה דורנר. "הרעיון לפטר את כל העיתונאים ולקבל עיתונאים בלי מכרז כי אין זמן הוא מאוד בעייתי. החוק קיצוני מדי ואני ממליצה לפחות על הנהגת הוראות מעבר. אי אפשר לזרוק עיתונאים מנוסים ולקחת צעירים בזול ולא יהיה חופש עיתונות בלי עיתונאים רציניים".

 

דורנר העלתה הסתייגויות גם בנוגע לניתוק בין הפוליטיקה לשידור הציבורי כפי שהוא בא לידי ביטוי בהצעת החוק. ההצעה קובעת כי השר הממונה על רשות השידור ימנה שופט בדימוס מבית המשפט המחוזי או העליון לתפקיד יו"ר ועדת האיתור. השופט ייבחר עוד שני חברים לוועדת האיתור ושלושתם יגבשו יחד רשימה של מועמדים לכהן במועצה המנהלת של גוף השידור החדש. מתוך מועמדים אלו יבחר השר את חברי המועצה.

 

"להקים חומה סינית בין הפוליטיקאים לשידור"

 

לדברי דורנר, "כל שלטון רוצה תקשורת טובה ושישבחו אותו, לכן צריך להקים חומה סינית בין הפוליטיקאים לשידור. יש היום 332 שופטים בדימוס שלכל אחד מהם דעות שונות ואם נותנים לשר לבחור מביניהם, לא עשינו כלום". ההצעה של דורנר היא שהשר ימנה את יו"ר ועדת האיתור על פי המלצת נשיא בית המשפט העליון. "נשיא בית המשפט העליון יבדוק אם יש לשופט גישה לנושא ויכולת. הוא מכיר את המערכת. אם השופט ייבחר על ידי השר, לא עשינו כלום", אמרה דורנר.

 

אלהרר הציעה פשרה כי מינוי יו"ר ועדת האיתור יותנה בהתייעצות מצד השר הממונה עם נשיא בית המשפט העליון. "יש ליצור איזון ראוי בין שיקוליהם של גורמים שאינם נקשרים בפעילות פוליטית לבין אחריותו של השר הממונה. רק כך יובטח שידור ציבורי מתפקד ואיכותי שינותק ככל הניתן מהפוליטיקה", אמרה אלהרר.

 

במהלך הדיון התפרצה עובדת רשות השידור בצעקות, והישיבה הופסקה. "איך אני קונה חלב ולחם במכולת? יש קבוצה גדולה של אימהות שלא יכולות לשרוד. תראו את תלוש השכר שלי. חותכים לנו בבשר", אמרה העובדת.

 

אמש הודיעו ההסתדרות, האוצר ואגודת העיתונאים בירושלים כי הגיעו להבנות לגבי תנאי הפרישה של עובדי רשות השידור כחלק מסגירת הרשות. ההסכמה היא כי העובדים יזכו לתנאי הפרישה המוגדלים שסוכמו במסגרת הרפורמה ברשות שנחתמה ב-2011, אך מעולם לא יצאה אל הפועל. כמו כן הוסכם כי עובדים שיקלטו בגוף החדש לא יפגעו בשכרם.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x