נחשף בכלכליסט
המועמדים לפירוק רשות השידור עוברים למבקר
במכתב ששלחה אגודת העיתונאים למבקר המדינה יוסף שפירא נטען כי כונס הנכסים הרשמי לא היה רשאי לחפש עורכי דין חיצוניים שיסייעו לו בפירוק רשות השידור - לפני שהחוק לסגירתה אושר באופן סופי בכנסת. לטענת האגודה, הפנייה דווקא לעורכי דין המקורבים לגורמים שונים בממשלה מעלה תהיות
אגודת העיתונאים המייצגת את עיתונאי רשות השידור פנתה למבקר המדינה יוסף שפירא, בבקשה שיערוך בדיקה דחופה של המגעים שמנהל כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) פרופ' דוד האן עם משרדי עורכי דין גדולים, כדי לאתר יועצים משפטיים שילוו את פירוקה של הרשות.
פניית האגודה נעשתה בעקבות הפרסום ב"כלכליסט", שלפיו הכנ"ר גיבש רשימת מועמדים לליווי פירוק הרשות, ובהם עו"ד אלי זהר ממשרד גולדפרב־זליגמן, עו"ד חגי אולמן ממשרד יהודה רוה, עו"ד יצחק מולכו ממשרד שמרון מולכו ועו"ד עמית פינס ממשרד וקסלר־ברגמן.
במכתב נטען, באמצעות עו"ד אופיר טל ממשרד גלעד שר, כי הכנ"ר אינו רשאי להתחיל בהליך פירוק הרשות לפני שהחוק לסגירת הרשות עבר בכנסת, וזאת כאשר כלל לא ידוע אם יהיה צורך במינוי מפרק בסופו של דבר.
עוד נטען שהפנייה המוקדמת מהכנ"ר היא "קצה הקרחון", שכן מתעוררים סימני שאלה רבים, ובראשם כיצד המדינה בחרה לפנות דווקא למשרדי עורכי דין המקורבים לגורמים שונים בממשלה, ובהם משרד שמרון מולכו המייצג את משפחתו של ראש הממשלה בעניינים שונים.
"הייתכן כי מי שמייצג את משפחת ראש הממשלה ישמש כעורך ראשי של השידור הציבורי?", נכתב במכתב. עוד טוענת האגודה כי קיים חשש לניגוד עניינים בפנייה למשרד יהודה רוה, היות שרעייתו של ראש המשרד, תמי רוה, הנה יו"ר דירקטוריון חדשות 2. רוה עצמו הנחשב למקורב לראש הממשלה שימש בעבר כיועץ של רשות השידור בנושאי נדל"ן. סוגיה זו גם עלולה להקשות עליו בפירוק הרשות. במכתב לא הוזכרה העובדה שעו"ד זהר הוא אביו של עיתונאי ערוץ 10, גיא זהר.
לטענת האגודה, מדובר בסימפטום להליך חקיקה אכזרי המנוהל במהירות יוצאת דופן, תוך התעלמות מההשלכות שיש לסגירת הרשות על השידור הציבורי ועל גורלן של 2,000 משפחות עובדי רשות השידור והטלוויזיה החינוכית.
פנייתו הלא רשמית של הכנ"ר הצליחה לעורר כעס גם בקרב מפרקים שטענו כי במצב כזה על הכנ"ר לערוך מכרז כדין ולא לפנות לעורכי דין נבחרים לפי ראות עיניו.
כונס הנכסים הרשמי בתגובה: כפי שנמסר בעבר, בהצעת החוק המונחת על שולחן הכנסת מוצע כי הכונס ישמש בעל תפקיד ברשות השידור. לכשתעבור הצעת החוק קריאה שנייה ושלישית יפעל הכונס בעניין, ככל שיורה לו החוק. כל פרסום בעניין הנו באחריות הכתבת בלבד, ואין בכך לאשר או להכחיש דבר".
ממשרד יהודה רוה נמסר בתגובה: "אין קשר בין תפקידה של תמי רוה כיו"ר חברת החדשות של ערוץ 2 לבין עיסוקי המשרד שבו היא איננה מועסקת. למיטב ידיעתנו, גם חברת החדשות הביעה את תמיכתה בקיום חברת חדשות חזקה ועצמאית בערוץ הראשון".