$
מדיה

בלעדי לכלכליסט

משרד גולדפרב־זליגמן מועמד לפרק את רשות השידור

הצעת החוק לסגירת רשות השידור עדיין לא אושרה, אבל כונס הנכסים הרשמי שאמור ללוות את המהלך כבר מכין את רשימת המועמדים שלו מקרב משרדי עורכי הדין המובילים שיסייעו לו. בין השמות: אלי זהר, יהודה רוה ויצחק מולכו

אופיר דור וענת רואה 07:1316.06.14

הכנסת טרם אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לסגירת רשות השידור, אולם כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) פרופ' דוד האן כבר החל להתכונן ליישומה. ל"כלכליסט" נודע כי אנשיו של האן כבר החלו לפנות בשמו לכמה משרדי עורכי דין מובילים כדי לבדוק אם יוכלו ללוות את פירוק הרשות.

בין המשרדים שהכנ"ר נערך לפנות אליהם נמצאים גולדפרב־זליגמן (בראשות עו"ד אלי זהר), שמרון־מלכו (השותף המנהל יצחק מלכו הנו המנהל המיוחד של חפציבה), יהודה רוה (שבו שותף עו"ד חגי אולמן, נאמן אי.די.בי), ווקסלר־ברגמן (המנהל המיוחד של הבנק למסחר).

 

המשרדים שלא קיבלו פנייה כבר כועסים

 

הפנייה הלא פורמלית, שאיננה במסגרת מכרז, מעוררת סערה בקרב המשרדים הבולטים בתחום, ובעיקר בקרב אלו שלא קיבלו פנייה וחושקים בתפקיד.

 

על פי הצעת חוק השידור הציבורי, הכנ"ר ימונה למפרק של רשות השידור ויוקנו לו הסמכויות הדרושות לניהולה עד לסגירתה הסופית. הכנ"ר יהיה גם אחראי להמשך השידורים עד להעברתם לגוף החדש ויקבל את הסמכויות שנתונות היום למליאת רשות השידור, הוועד המנהל ומנכ"ל הרשות. בפועל, הכנ"ר עמוס מאוד ואינו מסוגל להתמודד בעצמו עם משימה כזו, לכן משרד עורכי דין שיבחר האן ועליו ימליץ לבית המשפט יזכה בתפקיד, וכמובן גם בשכר טרחה שמן שעשוי להגיע למאות אלפי שקלים בחודש. הפניות למשרדים נעשו כדי לבדוק מי מהם יוכל לקבל עליו את התפקיד.

 

כחלק מתהליך הפירוק יימכרו הנכסים של הרשות הכוללים נדל"ן רב, ואלו ישמשו לצורך פירעון חובותיה. אם נכסי הרשות והכנסותיה לא יספיקו לצורך פירעון החובות, תעביר המדינה את הסכום הנדרש לצורך כך.

 

לפי הצעת החוק, תאגיד השידור החדש יצטרך להתחיל בשידורים ב־31 במרץ 2015, כשבמועד זה יופסקו שידורי רשות השידור והטלוויזיה הלימודית, ותופסק גם חובת תשלום האגרה.

 

עו"ד אלי זהר עו"ד אלי זהר צילום: אוראל כהן

 

אחת מהמלצות ועדת לנדס, שעליהן מבוססת הצעת החוק, היתה כי עוד לפני השלמת תהליכי החקיקה תוקם מינהלת שתכין את התשתית להקמת גוף השידורים החדש שיחליף את רשות השידור. המינהלת נועדה לקדם במהירות את המהלך של הקמת המשדר הציבורי החדש, ולגבש מבנה ארגוני מפורט שממנו ייגזר מספרם המדויק של העובדים בגוף השידור החדש. לפי המלצות ועדת לנדס, ראש המינהלת ימונה על ידי שר התקשורת גלעד ארדן, בהסכמת שר האוצר יאיר לפיד.

 

אולם בדיאלוג בין משרדי התקשורת, האוצר והמשפטים הוסכם לוותר על הקמת המינהלת, ואת עבודות ההכנה המוקדמות להקמת הגוף המשדר החדש צפויה לבצע חברת הייעוץ עמרב השקעות של רם בלינקוב, לשעבר הממונה על התקציבים באוצר. אולם חברת הייעוץ לא תוכל לגייס כוח אדם לגוף השידור החדש או לחתום על חוזים עבורו. ארדן רוצה שבלינקוב יצרף גם איש טלוויזיה בכיר לצוות שלו שיעסוק בעבודות ההכנה להקמת המשדר החדש, ותמך בכך שלנדס יתפוס עמדה זאת, אך הוא מסרב לקחת עליו את התפקיד.

 

הכנ"ר: "לא מאשרים או מכחישים דבר"

 

תגובת הכנ"ר: "בהצעת החוק המונחת על שולחן הכנסת מוצע כי הכונס הרשמי ישמש בעל תפקיד ברשות השידור. לכשתעבור הצעת החוק קריאה שנייה ושלישית, יפעל הכונס הרשמי בעניין ככל שיורה לו החוק. כל פרסום בעניין הנו באחריות הכתב בלבד ואין בכך לאשר או להכחיש דבר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x