צוק איתן
662 תביעות בשל נזק ישיר לרכוש; 550 נפגעי חרדה טופלו עד כה
זאת במשך 7 ימי מבצע "צוק איתן". במבצע "עמוד ענן" שנמשך 8 ימים, התקבלו 4,000 תביעות. הערכות: עם תום הלחימה יוגשו תביעות רבות נוספות
בשעות אלו פרוסים תשעה צוותי מס רכוש, האחראים על אומדן הנזקים בעקבות פגיעות ישירות ומתן הפיצויים המורכבים מעובדי הרשות (שבעת לחימה מוסבים לעובדי מס רכוש) ושמאים עצמאיים ומסבירים לניזוקים מהן זכויותיהם ומנחים אותם כיצד למלא את טופסי התביעה.
עיקר הצוותים באזור הדרום, אך במקביל פועלים צוותים גם באזור תל אביב ובאילת ואומדים את הפגיעות של שעות הלילה והבוקר.
ל-662 תביעות אלה צריך להוסיף את 100 התביעות שהתקבלו מיום הפגיעה במפעלים באזור התעשיה בשדרות ב-28.6 .
בשלב זה לרשות המסים עוד אין הערכות מלאות לגבי העלויות הישירות של הנזקים הישירים כתוצאה מהפגיעות, וודאי שלא לעלויות העקיפות- שנובעות מהפסד ימי עבודה והכנסות של העסקים באזורים הרלוונטיים, שיהיו גבוהים בהרבה.
550 נפגעי חרדה טופלו עד כה
משרד הבריאות טיפל עד כה במהלך מבצע "צוק איתן" ב-550 נפגעי חרדה, כך עלה היום (ג') בדיון מיוחד שנערך היום בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת. את הנתונים מסרה האחראית הארצית למצבי חירום וטראומה נפשית במשרד הבריאות, בלה בן גרשון. בנוסף, העובדת הסוציאלית הראשית של מחוז הדרום בקופת חולים מכבי רות וגנר סיפרה כי 742 ממבוטחי הקופה פנו מאז החל המבצע לייעוץ בקו החם, אולם רק 23% מהפניות התבצעו על ידי תושבי הדרום. "ייתכן שהם כבר התרגלו או שהם חסונים יותר נפשית בשל ניסיונם לעומת שאר תושבי המדינה", אמרה. העובד הסוציאלי הראשי של קופת חולים מאוחדת, ישי קום, ציין כי התקבלו אצלם 300 פניות עד היום, בעיקר מתושבי בת ים, חולון, ראשון לציון ולוד ומרבית הפניות עוסקות בחרדה עקב אי קיומם של מרחבים מוגנים.
הדיון בוועדה עסק במרביתו בהתמודדות שירותי בריאות הנפש בדרום הארץ עם מפוני גוש קטיף, במלאת 9 שנים להתנתקות.