$
בארץ

פרופ' רפי מלניק סיים את כהונתו כחבר בוועדה המוניטרית של בנק ישראל

מלניק הוא אחד משלושת נציגי הציבור בוועדה וכיהן בה שלוש שנים. הפרישה תוכננה מראש בשל שנת שבתון, אולם טרם נמצא לו מחליף. המשמעות: רב ברור לנציגי בנק ישראל

אמנון אטד 15:1306.10.14

אחד משלושת החברים החיצוניים בוועדה המוניטרית של בנק ישראל, פרופ' רפי מלניק סיים היום (ב') תקופת כהונה בת שלוש שנים ופרש מחברותו בוועדה.

 

מלניק, שכיהן כאמור כחבר מטעם הציבור בוועדה המוניטרית מאז היווסדה, מכהן במקביל כמשנה לנשיא לעניינים אקדמיים במרכז הבינתחומי בהרצליה וכעת הוא יוצא לשנת שבתון בחו"ל.

 

 

פרופ' רפי מלניק פרופ' רפי מלניק צילום: אוראל כהן

 

מדובר בפרישה מתוכננת מראש, לפיה מדי שנה אמור לפרוש רק אחד מחברי הוועדה החיצוניים, וזאת במטרה לשמור על רציפות עבודתה. אולם בינתיים לא נמצא מועמד להחליף את מלניק, והוועדה המוניטרית תפעל לכן בתקופה הקרובה בהרכב של חמישה חברים בלבד, עם רוב ברור לנציגי בנק ישראל. זאת גם בשל העובדה שבמקרה של תיקו בהצבעה על מדיניות הריבית ניתנת ליו"ר הוועדה, נגידת בנק ישראל, קול כפול. התפקיד של מינוי חברי הוועדה המוניטרית מטעם הציבור מוטל על ועדת איתור בראשות השופט בדימוס אליהו וינוגרד. לאחר תהליך בדיקת כשירות אותו מבצעת הוועדה לבדיקת מינויים בשירות הציבורי, מובא המינוי לאישור הממשלה.

 

נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג אמרה היום כי "היכרותו רבת השנים של פרופ' מלניק עם כלכלת ישראל וניסיונו הרב בניתוח המגמות במשק, בשילוב עם עומק ידיעותיו בתחומי המחקר האמפירי והספרות, העשירו והעמיקו את דיוני הוועדה, ותרמו לאיכות החלטותיה. אני מבקשת לברך את רפי ולהודות לו על תרומתו המשמעותית לעבודת הוועדה המוניטרית. רפי בוודאי ימשיך לתרום לחקר כלכלת ישראל גם בעתיד".

 

פרופ' רפי מלניק הודה לנגידה ואמר: "הייתה לי הזכות להיות שותף ליישום החוק החדש של בנק ישראל שבמרכזו הקמת וועדה מוניטרית. יחד עם חבריי לוועדה, הייתי שותף בקבלת החלטות משמעותיות בתקופה מאתגרת למשק הישראלי, בכלל, ולמדיניות המוניטרית בפרט. שמחתי לשוב לבנק ישראל ולהיווכח מחדש ברמה המקצועית הגבוהה של המוסד וכלכלניו, להשתתף בדיוני הוועדה המעניינים, ולתרום לקבלת ההחלטות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x