נחתם ההסכם על תוכנית ההבראה בדואר; בוטלו כל העיצומים
ההסכמות האחרונות הושגו אמש בין שר התקשורת, בכירי האוצר והדואר. משרדי האוצר והתקשורת הסכימו על 2.5 ימי חלוקת דואר בשבוע וכן הארכת שעות פתיחת הסניפים עד 8 בערב שלושה ימים בשבוע. ארדן: "זה הסכם שישפר את השירות לאזרחי המדינה"
נחתמה תוכנית ההבראה בדואר בנוכחות בכירי ההסתדרות, משרד האוצר, משרד התקשורת, הנהלת הדואר וועד העובדים. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הורה לפני כן על סיום העיצומים באופן מיידי לאור ההסכמות על תוכנית ההבראה.
ההסכם כולל בין השאר: שינוי במתכונת עבודת הדוורים ומעבר ל-2.5 (שבוע אחד יומיים ובשבוע שלאחר מכן 3 ימי חלוקה) ימי חלוקה אשר יירד לאחר שנתיים ל-2 ימי חלוקה בשל הירידה בכמות הדואר; שינוי שעות פתיחת סניפי הדואר כך שיתאפשר שירות לציבור עד לשעה 20:00 בערב במשך 3 ימים בשבוע; צמצום מספר המשרות בחברה ב-1,200 משרות ל-5,000.
בשבועיים האחרונים הפעיל משרד התקשורת לחץ כדי להכניס לתוכנית ההבראה סעיפים שיביאו לשיפור השירות בדואר ישראל, כמו הכנסת מערכת למעקב אחרי דברי דואר ומערכת לבקרת תורים בסניפים. משרד התקשורת דרש כי הדואר יתחייב לעמידה ביעד המתנה בתור בסניפים של 10 דקות בממוצע.
שר התקשורת גלעד ארדן אמר בטקס החתימה כי "חברת דואר היא חברה חשובה עם תפקיד חברתי וכלכלי. היא נקלעה למשבר קשה ואת המחיר שילמו אזרחי ישראל שסבלו מעיכובים בקבלת דברי דואר ובתורים בסניפים. אחרי מו"מ מתיש הגענו להסכם מצוין שיבטיחו יציאה של הדואר לדרך חדשה. הכי חשוב שזה הסכם שישפר את השירות לאזרחי המדינה".
ארדן ציין חלק מהצעדים השירותיים שכלולים בהסכם כמו התחייבות חברת הדואר לזמן המתנה ממוצע של 10 דקות ליום בסניפים, הארכת שעות פתיחת הסניפים עד 8 בערב שלושה ימים בשבוע, התחייבות למסירת 90% מהדואר הרשום לבתים וחלוקת חבילות עד הבית.
ראש אגף תקציבים אמיר לוי אמר שהסכם ההבראה יביא את הדואר לאיזון תקציבי כבר ב-2015 ולרווחיות ב-2016.
לוי ציין כי ההסכם כולל הכנסת שותף אסטרטגי מהמגזר הפרטי שיקנה 20% ממניות הדואר. בשלב הבא תונפק החברה בבורסה בתוך מספר שנים.
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר כי "הדבר שהיה חשוב לנו זה שלא התייחסו אל העובדים כאל חלקי חילוף. לא הסכמנו לזה להחלפה של עובדים בחדשים ללא סיבה. יש ערכים כמו צמצום פערים וצמצום העבודה הקבלנית שיכולים לחיות ביחד עם שיפור השירות בדואר".
מנהל רשות החברות אורי יוגב התייחס לעלות ההסכם ואמר: "מימון ההסכם יגיע מעדכון תעריפי הדואר ומהכנסת משקיע פרטי. העלות מתקציב המדינה לא תהיה גבוהה ותעמוד על עשרות מיליוני שקלים בשנה בארבע השנים הבאות. זה כסף שיחזור. ההסכם הזה הוא בשורה למחזיקי האג"ח ומבטיח את החזר החוב שלהם".