$
בארץ

עובדי כיל לא מאפשרים כניסה ויציאה של סחורות במפעלי ים המלח

העובדים דורשים מההנהלה לבטל את ההחלטה לסגור את מפעל המגנזיום וטוענים: "ועדת ששינסקי 2 מייתרת את המהלך"; הנהלה: "אנו מקווים שהוועדים יבינו את הצורך הדחוף בהתייעלות למען עתיד החברה והעובדים"

דוד רפאלי 10:1602.11.14

ועדי העובדים של כיל סגרו הבוקר (א') את שערי כל המפעלים לכניסה ויציאה של סחורות. זאת במחאה על כוונת החברה לסגור את מפעל המגנזיום עד שנת 2017, והכוונה לבצע מהלכי התייעלות וצמצומים של עובדים במפעלי הברום ומפעלי ים המלח. המפעלים ימשיכו לפעול.

 

 

בסוף אוגוסט, בעקבות פרסום מסקנות הביניים של ועדת ששינסקי 2, הודיעה החברה על כוונתה לסגור את מפעל המגנזיום. לטענתה, הגדלת המס מפחיתה את התועלות מן הסינרגיות והופכות את המשך החזקת המפעל ללא כדאית כלכלית.

 

בעקבות פרסום המסקנות הסופיות של ועדת ששינסקי 2, שהתייחסו באופן ספציפי לסוגיית הסינרגיות – פנה ועד עובדי מפעל המגנזיום של כיל להנהלת החברה בדרישה לחזור בה מן החלטתה לסגור את המפעל. לטענת העובדים, המסקנות הסופיות של הוועדה מבטיחות שפעילות מפעל המגנזיום לא תיפגע ולפיכך אין עוד הצדקה להחזיק את העובדים כבני ערובה במאבק של כיל כנגד המסקנות.

 

הנהלת כיל מצידה טוענת כי לא המסקנות הסופיות אינן ברורות מספיק, ומבקשת לחכות לראות כיצד ייושמו מסקנות הוועדה לפני שהיא תחזור בה מן ההחלטה. ל

 

מרות זאת, גורם בכיר בכיל מסר ל"כלכליסט" כי אם אכן יובטח בסופו של דבר שכל התועלות של מפעל המגנזיום לא יפגעו מן המס הנוסף, המפעל לא ייסגר – כפי שגם מובהר בהודעת הדירקטוריון.

 

מפעל המגנזיום של כיל בים המלח מפעל המגנזיום של כיל בים המלח

 

העובדים לא מקבלים את עמדת החברה, ורואים בה ניסיון להמשיך ולנהל מאבק נגד המלצות הוועדה על חשבונם. בשבוע שעבר איימו העובדים להחריף את המאבק ולכוונו באופן אישי נגד ראשי כיל – סטפן בורגס, ניר גלעד ועידן עופר. ביום חמישי האחרון התפוצצה פגישה בין העובדים להנהלה.

 

אבי בן שושן, ראש ועד מפעל המגנזיום: "הנהלת כיל טענה כל הזמן שמסקנות ששינסקי פוגעות במפעל המגנזיום. עשינו עבודה מול הוועדה לפני שהגישה את המסקנות הסופיות – הגשנו דו"ח של כלכלנים והראנו לוועדה שבאמת יש פגיעה עקב מסקנות הביניים. הוועדה השתכנעה והחליטה להמליץ להחריג את מפעל המגנזיום מהמס הנוסף. ביקשנו מההנהלה שתודיע שלא סוגרים אותנו. אמרו לנו – 'לא. זה לא מספק אותנו'. נחשף הפרצוף האמיתי של ההנהלה: היא רוצה להשתמש בנו ככלי כדי להביא לאדון שיושב בלונדון יותר כסף על חשבון הגב של העובדים".

 

מכיל נמסר בתגובה: "בעקבות החלטות ממשלת ישראל ובפרט וועדת ששינסקי, החליט דירקטוריון כיל על ביטול השקעות בישראל, על כניסה לתוכניות התייעלות הכרחיות, ועל צמצום פעילות הייצור בישראל. הנהלת כיל החלה בתהליך הביצוע של החלטות אלה, ובכלל זה גם הודעה לעובדים כי היא נאלצת להיערך 'ליום שאחרי' ששינסקי, כולל הוצאה לפועל של תוכניות התייעלות במפעלים הכוללות גם צמצום כוח אדם וזימנה את הוועדים למשא ומתן על תוכניות ההתייעלות. ההנהלה מקווה שהוועדים יבינו את הצורך הדחוף בהתייעלות ויתנו ידם תוך שיתוף פעולה למען עתיד החברה וציבור העובדים הנאמן."

 

ראשי הוועדים יגיעו מחר לועדת הכלכלה של הכנסת במטרה לתקוף את הנהלת החברה. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x