בלעדי לכלכליסט
שרת הבריאות הציעה למנות את גבי ברבש ליו"ר הדסה
ל"כלכליסט" נודע כי גרמן הציעה לארגון נשות הדסה למנות את מנכ"ל איכילוב לתפקיד יו"ר בית החולים הירושלמי, שמתנהל כרגע ללא מנכ"ל ויו"ר קבועים. ברבש טוען שאינו מעוניין במינוי
שרת הבריאות יעל גרמן הציעה לארגון נשות הדסה בשבוע שעבר למנות את מנכ"ל איכילוב פרופ' גבי ברבש ליו"ר הדסה, כך נודע ל"כלכליסט". שמו של ברבש כבר עלה בעבר כמועמד לתפקיד מנכ"ל בית החולים הירושלמי, אך הוא לא היה מעוניין בתפקיד. מנגד, ברבש, שאמור לצאת בעוד שנתיים לפנסיה, טוען שכרגע המינוי אינו על הפרק מבחינתו.
- תוכנית ההבראה של בית החולים הדסה קורסת
- משרד הבריאות מגביר את השקיפות: משיק אתר לבדיקת זכויות רפואיות
- רופאי הדסה הכריזו על סכסוך עבודה
בשבועות האחרונים נערכות שיחות בין אנשי משרדי האוצר והבריאות לבין ארגון נשות הדסה, הבעלים של בית החולים, על זהות שני ממלאי התפקידים הבכירים בבית החולים, היו"ר והמנכ"ל. כיום שניהם מוחזקים על ידי ממלאי מקום (אבי בלשניקוב ותמר פרץ בהתאמה), והמדינה דוחפת למינוי קבוע במטרה ליצור שדרת ניהול מסודרת הדרושה לשיקום בית החולים, שנמצא תחת תוכנית הבראה ממאי.
על פי תוכנית ההבראה שנחתמה בין משרדי האוצר והבריאות לארגון נשות הדסה, הארגון יציע למדינה שלושה מועמדים לתפקיד היו"ר, ואם המדינה תאשר את אחד השמות, הוא יובא לאישור דירקטוריון בית החולים.
עם זאת, הדסה עדיין לא מסרה מועמדים פוטנציאליים למשרדי הממשלה באופן רשמי, שכן כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", המדינה עוד לא העבירה לבית החולים כ־167 מיליון שקל בשל מחלוקת על סמכויות החשב המלווה מטעם המדינה.
הצדדים שוקלים למנות קודם את המנכ"ל, ואחריו את היו"ר
לפי המבנה התאגידי שנקבע בתוכנית ההבראה, יו"ר הדירקטוריון יהיה בעל ניסיון של עשר שנים בתפקיד ניהולי בכיר, מתוכן לפחות שלוש שנים כמנכ"ל או יו"ר בגוף עם מחזור כספי של לפחות חצי מיליארד שקל בשנה. לאחר שימונה יו"ר, הוא גם יעמוד בראש ועדת איתור לתפקיד המנכ"ל, שגם מינויו חייב אישור של המדינה.
לדברי גורמים המעורבים בשיחות, אחת האפשרויות שעלו בהן היא להפוך את סדר המינויים, כך שתמר פרץ תמונה לתפקיד הקבוע עוד לפני שנבחר היו"ר. בתמורה עשויה המדינה לדרוש שהיא זו שתציע את זהות היו"ר, אולם להצעה כזו סיכויים קטנים. זאת משום שבארגון נשות הדסה חוששים כי מינוי יו"ר בהמלצת המדינה יחייב אותו בנאמנות למשרדי האוצר והבריאות ולא לארגון, כך שהוא יאבד את השליטה בפועל בבית החולים לטובת המדינה.
המחלוקת עם הרופאים עלולה להוביל לעיצומים
בינתיים ממשיך סכסוך העבודה של הרופאים בהדסה אל מול ההנהלה, במקביל לדיון המשפטי בנושא בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים.
הרופאים מתנגדים לכוונת ההנהלה לפטר עוד 30 מעמיתיהם ללא התייעצות עם הוועדים, וטוענים כי יש להסתמך על מסמך שכתב להם לפני כחצי שנה המנכ"ל הקודם של הדסה אביגדור קפלן. לפי המסמך, במקרה של פיטורים במסגרת תוכנית ההבראה יוקם מנגנון משותף לשני הצדדים שיבחן פיטורים של כל רופא. הנהלת הדסה מסרבת להכיר במסמך שכן הוא אינו חלק מתוכנית ההבראה.
לפני שבוע הכריזו הרופאים על סכסוך עבודה שבעקבותיו הם עשויים להתחיל לנקוט עיצומים בעוד שבוע.
מארגון נשות הדסה נמסר: "בהתאם להסכם ההבראה נשות הדסה שומרות על זכותן לשקול כל מועמד אפשרי".