גרמן מאיימת להתפטר: "אם מסקנותי לא יעברו אראה בכך אי אמון בי"
שרת הבריאות הגיבה על השלכות הדיל בין לפיד לליברמן לפיו חוק מע"מ אפס יעבור בתמורה להבנות בתחום תיירות המרפא: "אני מקווה שהאינטרס הציבורי יגבר על הפוליטי. אבל המלחמה קשה"
שרת הבריאות, יעל גרמן, רמזה הבוקר כי היא עשויה להתפטר מתפקידה באם מסקנות הוועדה שעמדה בראשה, בנושא הרפואה הציבורית בישראל, לא יעברו במסגרת חוק ההסדרים.
- לפיד ייאלץ לקבור רפורמות רק כדי להעביר את חוק מע"מ 0%
- רק 2,000 דירות במרכז יהיו זמינות בחודשים הקרובים להטבת מע"מ 0%
- למרות הזכאות להטבת מע"מ 0%: זוגות צעירים רכשו 60 דירות בשלושה ימים
גרמן אמרה את הדברים יום לאחר שחוק מע"מ אפס עבר בוועדת הכספים הודות להבנות עם סיעת 'ישראל-ביתנו', לפיהן לפיד יוותר ויסכים לכמה מדרישות הסיעה בעניין התיירות המרפא, דבר שעלול לסכן את מימוש מסקנות ועדת גרמן, בראשה עמדה שרת הבריאות.
גרמן התראיינה הבוקר ברשת ב' ואמרה בין היתר כי: "לא ניתן להתעלם מהמסקנות שלי שהוכנסו לחוק ההסדרים , דיברתי על זה עם יאיר (לפיד, שר האוצר) ואם הן לא יעברו אני רואה בזה אי אמון בי. אני לא מאיימת ואני מקווה שאם מערכת הבריאות חשובה הרפורמה תעבור. אני מקווה שהאינטרס הציבורי יגבר על הפוליטי…אבל המלחמה קשה".
גרמן הוסיפה ואמרה עוד כי ,"יאיר לא התקפל בנושא המס על מיסוי התיירות הרפואית, הוא נלחם על זה ואיים שהתקציב לא יעבור אם הרפורמות לא יעברו. לרפורמה בבריאות יש שני חלקים, אחד שנוגע לתיירות רפואית והשני נוגע לחיזוק הרפואה הציבורית. נושא התיירות הרפואית יעבור בחוק נפרד. הנושאים הופרדו וזה היה ויתור של 'יש עתיד'. אני אלחם שזה לא ייקבר. ויתרנו על זה עוד לפני הדיון (על המע"מ אפס - ר"ז) בוועדת הכספים. אני חוששת לנושא הזה ומפעילה את מלוא כובד משקלי לחיזוק הרפואה הציבורית וב'יש עתיד' נלחמים איתי. בלעדיהם לא היה לי סיכוי להילחם". גרמן הוסיפה בראיון כי בלי "יש עתיד" לא יהיה ניתן להעביר תקציב - "הפוליטיקה משחק תפקיד ואנחנו נלחמים על מה שחשוב לנו".
שני נושאים ממסקנות הוועדה שבראשה עמדה גרמן בשנה האחרונה, נכנסו לחוק ההסדרים. האחד מטפל בהגבלת פעילות בתי החולים הפרטיים והשני מגביל את התיירות הרפואית. לשני נושאים אלה ישנה התנגדות נחרצת מצד 'ישראל ביתנו' וכן מצד יו"ר הקואליציה זאב אלקין ויו"ר ועדת הכנסת יולי אדלשטיין. בעוד שסביב התיירות הרפואית מסתמנות פשרות, הרי שסביב בתי החולים הפרטיים לא מסתמנת בשלב זה שום הבנה בין הצדדים. גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מתנגד לסעיפים אלה וכבר הודיע לגרמן כי אינו עומד באופן שלם מאחורי המלצות ועדתה.
מאחורי המאבק למניעת כניסת סעיפי גרמן לחוק ההסדרים שלובים אינטרסים ולחצים פוליטיים ומסחריים כבדים מאוד, כשברקע לכל זה הפריימריס המתקרבים בליכוד שמשפיעים גם הם על קבלת ההחלטות.