$
בארץ

מנכ"ל מזרחי טפחות לשעבר: "אין ועדים חזקים. יש הנהלות חלשות"

אלי יונס התבטא בחריפות בנוגע לסכסוכי העבודה שהעמיקו לאחרונה בבנקים: "אם המשקיעים היו מעורבים יותר במינוי דירקטורים ומנהלים ובפיטוריהם היינו במצב אחר"; על מחירי הדירות אמר: "המדינה יכולה להקפיא את המחירים, אבל זה מספק לה מקור הכנסה לבניית התקציב"

תומר ורון 14:3302.12.14

"אין ועדים חזקים. יש הנהלות חלשות", כך אמר אלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי טפחות לשעבר בכנס אגף החשב הכללי של משרד האוצר. "בשיווי משקל בין הנהלות לבין ועדים כוחה של ההנהלה צריך להיות חזק יותר. אנחנו רואים בעשור האחרון שהירידה ברווחיות הבנקים לא בהכרח גורמת להם להתייעל". 

  

אלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי טפחות. "אנחנו רואים בעשור האחרון שהירידה ברווחיות הבנקים" אלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי טפחות. "אנחנו רואים בעשור האחרון שהירידה ברווחיות הבנקים" צילום: אוראל כהן

 

יונס  , "גם המשקיעים לא עושים מספיק. אם המשקיעים היו יותר מעורבים במינוי דירקטורים ומנהלים וכך גם בפיטורים שלהם – היינו מקבלים תוצאות שונות, כי כשצריך לתת דין וחשבון כוחן של ההנהלות גובר. היום אנחנו רק מתרחקים משם". יונס התייחס גם למודל החדש יחסית בבנקאות הישראלית, בנק ללא גרעין שליטה, שבמסגרתו ועדה ציבורית ממליצה על בחירת דירקטורים, דבר שלעמדתו עשוי להחליש את הנהלות הבנקים מול הוועדים: "יש בנקים ללא גרעין שליטה (הכוונה לדיסקונט ולאומי - ת"ו) ששם הוועדה הציבורית בוחרת את הדירקטורים מתוך זווית משפטית. לא בטוח שאנחנו בונים ככה הנהלות ודירקטוריונים שיכולים להתמודד עם נושאים כבדי משקל".

 

יונס התייחס גם לרמת התחרותיות במערכת הבנקאית: "המחירים הבנקאיים בארץ לא מטורפים – לא זאת הבעיה. האם יותר תחרותיות היתה עוזרת? יכול להיות. בתחום הבנקאות עיקר הבעיה הוא חוסר ההבנה שאפשר לקבל החלטה אלטרנטיבית ולנהל משא ומתן עם הבנק. אם רוצים לקנות נעליים יודעים להגיד שהחנות ממול מספקת נעליים יותר זולות. בבנקים השיטה הזו לא עובדת. הסיבה העיקרית שאנשים פותחים חשבון בנק בבנק מסוים הוא לא האיכות או השירות, אלא כי שם ההורים שלהם פתחו את חשבון הבנק. אם זה מה שקובע – זה אומר שאנחנו לא בודקים מה האלטרנטיבה הנכונה בשבילנו".

 

"המדינה יכולה להקפיא את מחירי הדירות"

 

יונס, מי שעמד בראש אגף החשכ"ל במשרד האוצר וכיהן כמנכ"ל מזרחי טפחות – בנק המשכנתאות הגדול בארץ – התייחס גם לסוגיות הדיור. "אני לא חושב שהירידה במחירי הדירות הוא הדגל שצריך להניף. הדגל צריך להיות האם אנחנו מספקים את הרצונות של משקי הבית בישראל ובעיקר משקי הבית הצעירים שעושים את צעדיהם הראשונים. המדינה יכולה להקפיא את מחירי הדירות, יש לה את הכלים לזה, לא יקרה שום דבר".

 

"המדינה רואה את הבעיות בנפרד וככה לא מתמודדים עם בעית סדרי העדיפויות. הבעיה המרכזית היא הקצאת קרקרעות לבניה. זה נשמע נדוש אבל זה מספק מקור הכנסה למדינה בשביל בניית התקציב. בדיוק כמו הוויכוח על תקציב הביטחון, המדינה צריכה לקבוע לעצמה סדרי עדיפויות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x