קבוצת משקיעים ישראלית הביעה נכונות להשקיע בערוץ 10
בראש קבוצת המשקיעים עומד יו"ר בנק הפועלים לשעבר שלמה נחמה, מבכירי קבוצת "אריסון השקעות" לשעבר. הקבוצה, ששמות יתר חבריה נותרו חסויים, מיוצגת על ידי עו"ד רם כספי שמסר כי "בשלב זה לא נחתם הסכם כלשהו בין הצדדים". מחר תקיים מועצת הרשות השנייה דיון בנושא ערוץ 10, על רקע סיום הזיכיון שלו בסוף השנה
קבוצת משקיעים ישראלית העבירה השבוע לערוץ 10 הצהרה על כוונתה להשקיע בו אם ישונו התנאים הרגולטוריים לקבלת רישיון שידור ל-15 שנה נוספות. בראש קבוצת המשקיעים עומד יו"ר בנק הפועלים לשעבר שלמה נחמה, מבכירי קבוצת "אריסון השקעות" לשעבר. הקבוצה, ששמות יתר חבריה נותרו חסויים, מיוצגת על ידי עו"ד רם כספי, שמסר כי "ייעודו של המכתב הינו לוודא את עמדת הרשות השנייה בכל הקשור לקיום תנאים אלה. בשלב זה לא נחתם הסכם כלשהו בין הצדדים".
- ערוץ 10 נערך להמשיך לשדר גם ללא משקיע
- דיויד גילה לא מתכוון להורות על פיצול ערוץ 2
- בכיר בערוץ 10: "אסור להיכנע ללחצים של גורמי השפעה בערוץ 2"
הקבוצה מתנה את קבלת השליטה בערוץ בהפחתת רף ההשקעה המינימלית בתוכן בשנה מ-270 מיליון שקל ל-110 מיליון שקל. דרישה נוספת היא הפחתה של הערבויות הבנקאיות שצריך הערוץ להפקיד כדי לקבל רישיון מ-160 מיליון שקל לכ-40 מיליון שקל. הערוץ צריך לקבל רישיון להמשך הפעילות עד לסוף השנה, אחרת ייסגר.
מחר (ד') תקיים מועצת הרשות השנייה דיון בנושא ערוץ 10, על רקע סיום הזיכיון שלו בסוף השנה. מועצת הרשות השנייה יכולה לאשר את השינויים הרגולטורים הנדרשים בהסכמת ועדת כלכלה.
היום נפגשו גם מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד ומנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי כדי לדון בחובות הערוץ לרשות. לערוץ יש חוב של כ-36 מיליון שקל בדמי זיכיון, שברשות ובאוצר דורשים תשלום שלו כתנאי לקבלת רישיון. בנוסף, הערוץ לא עמד בחובות ההשקעה בתוכן ב-2014, בסכום המוערך ב-50 מיליון שקל על ידי הרשות השנייה. בערוץ טוענים כי סכום זה נמוך יותר. הקבוצה אמורה להזרים מעל 100 מיליון שקל לערוץ.