טרכטנברג בדרך לעבודה: פורש מפעילות בהשכלה הגבוהה
יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב המועצה להשכלה גבוהה הודיע היום על פרישה וזאת לצורך "פתיחת האפשרות ליטול חלק במערכת הבחירות הקרובה"; מקיים מו"מ מתקדם על הצטרפות למפלגת העבודה-התנועה
פרופ' מנואל טרכטנברג, יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב המועצה להשכלה גבוהה הודיע היום על פרישה וזאת לצורך "פתיחת האפשרות ליטול חלק במערכת הבחירות הקרובה".
- כחלון ויתר על טרכטנברג בגלל התפיסות המדיניות
- טרכטנברג במגעים להצטרף לרשימת הרצוג ולבני, עשוי לקבל שיריון
- טרכטנברג: "תוכנית מע"מ 0% שווה בעיניי בדיוק כמו שמה, אפס"
טרכטנברג טרם סיכם עדיין על הצטרפות למפלגת העבודה-תנועה, אך הדבר מצוי במשא ומתן מתקדם. עם זאת, בשל הכללים היה עליו להודיע על פרישתו 90 יום מראש ועל כן בחר טרכטנברג לעשות כן היום, ביום האחרון מבחינת התאריך לפני הבחירות בו יוכל לעשות כן.
פרופ' טרכטנברג שלח היום את מכתב הפרישה לראש הממשלה בנימין נתניהו, בשבתו כשר החינוך בפועל, ובו כתב: "אני מתכבד להודיעך כי החלטתי להקדים את פרישתי ולסיים את תפקידי כיו"ר הות"ת וכחבר המל"ג, היום. אני עושה זאת על מנת לפתוח את האפשרות וליטול חלק במערכת הבחירות הקרבה, מתוך אמונה כי יתכן ויש בכוחי כדי לתרום להמשך שגשוגו של המשק, ובו בזמן לעיצוב חברה צודקת יותר". פרופ׳ טרכטנברג מודה לנתניהו על תמיכתו "העקבית בהשכלה הגבוה לאורך שנים אלו, ובפרט על תמיכתך בתכנית הרב שנתית שממשלתך הקודמת אישרה וקידמה".
כאמור, טרכטנברג טרם סיכם על הצטרפות רשמית לרשימה המאוחדת של העבודה-התנועה, אך המגעים בין הצדדים מתנהלים באינטנסיביות ועל פי ההערכה יסוכמו בימים הקרובים.
עיקר המגעים שמנהל פרופ' טרכטנברג הם מול יו"ר התנועה, ציפי לבני, לה הובטחו ברשימה מספר מקומות משוריינים. בתחילה נבדקה האפשרות שטרכטנברג יצטרף לרשימת "העבודה" ואולם בשל חוסר רצונו לקחת חלק בבחירות מקדימות, הוא ביקש מקום שישוריין עבורו, דרישה שיו"ר העבודה יצחק הרצוג לא יכול היה להיענות לה בשל העובדה שכבר הבטיח שורה של שיריונים עבור לבני. לפיכך, עיקר המשא ומתן מתנהל מול לבני בנוגע למקום אשר יקבל במסגרת השיריונים השמורים לה.
על רקע זה מתנהל מאבק מצדו של השר לשעבר עמיר פרץ, שלדבריו מובטח לו המקום המשוריין הבא אחרי לבני, כלומר המקום ה-8 ברשימה, ואין בכוונתו לוותר על מקום זה. המקום המשוריין הבא הוא המקום ה-16 והריאלי לפי הסקרים העדכניים, ולכן נראה כי אם תבחר לבני שלא להתעמת עם פרץ, זה יהיה המקום שאליו ישובץ טרכטנברג. באופן תיאורטי, רואים עצמם גם פרץ וגם טרכטנברג כמועמדים טבעיים עתידיים לקבל לידיהם את תיק האוצר.
ברשימה המאוחדת מובעת דעה אחידה לפיה יש לעשות כל מאמץ כדי לאפשר לטרכטנברג להתברג ברשימה. צירופו של טרכטנברג למפלגה המאוחדת, במיוחד על רקע פרישתו של הכלכלן אבישי ברוורמן, הוא חיזוק משמעותי בדמות כלכלית מובהקת בתוך רשימה שחסרה דמות כזו.
למרות שכאמור ישנו רצון והבנה מוחלטים על הבאתו של טרכטנברג לרשימה, על לבני לסיים את סבב השיחות שהיא מקיימת בימים אלה עם אנשיה, בהם עמיר פרץ, עמרם מצנע ויואל חסון ורק לאחר מכן תודיע על החלטה באשר למעמדם ברשימה.
עוד קודם למגעים עם "העבודה-התנועה", ניהל פרופ׳ טרכטנברג מגעים עם משה כחלון ובדק אפשרות להצטרף למפלגתו.
פרופ׳ טרכטנברג הוא פרופסור לכלכלה בעל דוקטורט מהרווארד, מכהן כיו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה והיה ראש הוועדה לשינוי חברתי-כלכלי - "ועדת טרכטנברג" שקמה בעקבות המחאה החברתית.
חיים ילין מצטרף ל"יש עתיד"
בתוך כך, ראש מועצת אשכול חיים ילין מצטרף למפלגת יש עתיד. ילין וראש המפלגה יאיר לפיד יקיימו מחר מסיבת עיתונאים משותפת בה יודיעו על המהלך. ילין, לשעבר איש מפלגת העבודה זכה לכותרות רבות במבצע צוק איתן כאשר הפך לדובר קבוע של תושבי עוטף עזה. בנו החייל של ילין נפצע במהלך הלחימה.
לאחר "צוק איתן" ולאור החשיפה התקשורתית הגבוהה לה זכה, נשאל ילין כמה פעמים האם בכוונתו להצטרף לפוליטיקה, אך שמר על עמימות. לפני כמה חודשים, זמן קצר לאחר המבצע התקיים אירוע שירה בציבור בעוטף עזה בו נראה ילין בקשר קרוב עם שר האוצר דאז לפיד ולאחר מכן גם פורסם כי לפיד הציע לילין להצטרף לשורות המפלגה אך כשנשאל האם בכוונתו להצטרף ל״יש עתיד״ אך הוא סרב לומר דבר בעניין. מאז קיימו השניים מספר שיחות בנוגע להצטרפות, והיום כאמור נודע כי ילין ולפיד סיכמו על הצטרפותו של ראש המועצה הדרומי לשורות ״יש עתיד״ לקראת הבחירות לכנסת הבאה.