בחירות 2015
פרץ של יצירתיות בעבודה: היכן משבצים את פרופ' טרכטנברג
יממה לפני סגירת רשימת העבודה לכנסת, בוחנים במפלגה שלל רעיונות היכן לשבץ את הפרופ', ובהם: שריון על חשבון מופז במקום ה־11, שריון במקום ה־7 או הבטחת המקום ה־16 מטעם התנועה. עם זאת הוא גם עשוי למצוא עצמו בלי שריון כלל
הדיונים במפלגת העבודה-התנועה בנוגע למיקומו של פרופ' מנואל טרכטנברג ברשימה לכנסת מגיעים לנקודת ההכרעה, לאחר שנותרה יממה לסגירת רשימת המפלגה. בסוף השבוע נבחנו חלופות נוספות לשילובו של טרכטנברג ברשימה. בין היתר הועלתה האפשרות כי הוא יקבל את המקום ה־11 ברשימה, ששוריין מראש על ידי יו"ר העבודה יצחק הרצוג עבור ביטחוניסט – כאשר שמו של שאול מופז עלה בהקשר זה.
- המירוץ לתיק האוצר מתחמם בתוך העבודה
- טרכטנברג בדרך לעבודה: פורש מפעילות בהשכלה הגבוהה
- כחלון ויתר על טרכטנברג בגלל התפיסות המדיניות
רעיון נוסף שעלה היה הזזתו אחורה של מזכ"ל המפלגה חיליק בר שמשוריין למקום השביעי, והצבתו של טרכטנברג במקומו. ואולם הסיכויים למהלך כזה נמוכים שכן עבור שינויים כאלה דרושה הצבעה בוועידת המפלגה. רעיון נוסף שעלה הוא שילובו של טרכטנברג "מבחוץ" כהבטחה לדמות כלכלית מובילה שמועמדת לקבל את תיק האוצר מטעם העבודה אך ללא שריון ובלי לשלבו ברשימה.
עם זאת, גורמים המקורבים לנושא העריכו בסוף השבוע כי טרכטנברג ישולב בכל זאת ברשימה, כאשר האפשרות הסבירה ביותר הנראית כרגע היא השתלבותו בתוך המשבצות השמורות לאנשיה של ציפי לבני והתנועה. מכיוון שהמקום השני משוריין ללבני עצמה, והמקום השמיני שמור כך נראה לעמיר פרץ, הרי שטרכטנברג עשוי למצוא את עצמו במקום המשוריין הבא לתנועה, המקום ה־16 אך עדיין הריאלי.
פרץ ביקש לוודא כי המקום השמיני אכן יישמר לו ולא יתבצע מחטף לטובת טרכטנברג. בימים האחרונים נפגש פרץ עם לבני ולדברי אנשיו, "הפגישה עם יו"ר התנועה התנהלה באווירה חיובית וטובה".
סביב הכנסתו של טרכטנברג לרשימת העבודה-התנועה מעורבים שורה של גורמים מתוך המפלגה ומחוץ לה. טרכטנברג מצדו שואף לזכות בכל זאת במקום גבוה בתוך העשירייה הראשונה. במגעים מול העבודה-התנועה הוא הביע את רצונו לקבל את תיק האוצר כשהדבר יהפוך לאפשרי. במפלגה הביעו כל הגורמים הבכירים את עמדתם כי טרכטנברג ראוי לתפקיד. עם זאת, ח"כ אראל מרגלית, שמקורב להרצוג, רואה עצמו כבעל מעמד בכיר מטרכטנברג בפן הכלכלי.
בטרם ניהל טרכטנברג מגעים עם העבודה-התנועה, הוא ניהל מגעים עם משה כחלון בניסיון להשתלב ברשימתו. טרכטנברג דרש להשתלב ברשימת כחלון תוך הבטחה כי תיק האוצר יינתן לו. בהמשך, כך על פי גורמים מקורבים לשניים, התברר כי השניים אינם אוחזים באותן תפיסות מדיניות – טרכטנברג נוטה שמאלה הרבה יותר מכחלון, ועל רקע הדרישה להבטחת תיק אוצר וראיית עולם מדינית שונה, לא הצליחו השניים להגיע לסיכום ביניהם.