האלוף במיל' יואב גלנט מצטרף למשה כחלון
יו"ר כולנו יציג הערב את המועמד הביטחוני ברשימתו לכנסת. גלנט צפוי להיות מספר 2 ברשימה, והוא מצטרף למייקל אורן, אלי אלאלוף ויפעת שאשא ביטון
לאחרונה עלה שמו של גלנט גם כמי שעשוי לקבל שיריון ברשימת הליכוד. השבוע הוא פירסם בעמוד הפייסבוק שלו תמונה ומעליה כתב "זה הזמן להוציא את הראש מהמים", ובכך רמז למעשה על כוונתו להתמודד בבחירות הקרובות. ההודעה אמורה היתה לצאת אתמול אולם נדחתה בשל העיסוק במזג האוויר.
גלנט (56), שהחל דרכו בצה"ל כלוחם בשייטת 13, היה אלוף פיקוד דרום בשנים 2010-2005, כולל במהלך מבצע עופרת יצוקה. הוא היה מועמד לרמטכ"ל ה-20 על ידי שר הביטחון דאז אהוד ברק, אולם בעקבות עבירות תכנון ובנייה שביצע בביתו, המינוי לא יצא לפועל.
תחילתה של הפרשה ב-,1997 כאשר גלנט קנה נחלה בת חמישה דונמים במושב עמיקם שברמות מנשה. בשנת 2000 הוא נכנס לגור בה עם משפחתו - ושנה לאחר כן ביקש אישור על בנייה חריגה של 60 מ"ר. ואולם לפי החשד, נעשתה חריגה בהיקף 350 מ"ר ולא 60 מ"ר, ובה נסללו שני שבילי גישה לביתו, רחבת חניה גדולה וגינה גדולה - על שטחים פרטיים של המושב.
על פי החשד סיפח גלנט לשטחו גם 28 דונמים נוספים הצמודים לחלקתו ללא אישור. לאחר שסירב להחזיר את הקרקעות בניגוד לסיכום הראשוני החל מינהל מקרקעי ישראל לנקוט נגדו צעדים משפטיים. ב-2009 החזיר גלנט למנהל את החלקה הקטנה בת 28 הדונמים, שמלכתחילה לא ניתנה לו. ואולם על החלקה הגדולה שהחכיר באופן זמני לא ויתר.
בפברואר 2011 הודיע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לבג"ץ כי "הנתונים הקיימים באשר להתנהלותו של האלוף יואב גלנט,
מעלים קשיים משפטיים משמעותיים באשר לסבירות ההחלטה למנותו לרמטכ"ל", והוסיף כי "ספק אם ראוי מבחינה ערכית להותיר בעינה את ההחלטה בדבר המינוי".
כמעט במקביל, שמו של גלנט התנוסס מעל הפרשה שלימים נקראה "מסמך הרפז". באוגוסט 2010 התפרסם מסמך מזויף שבו פורטה תוכנית פעולה, לכאורה על ידי משרד יעוץ תקשורתי, לקידום מועמדותו של גלנט למשרת הרמטכ"ל. בחקירת המשטרה נקבע כי גלנט לא היו שותף לניסוח המסמך.
בתחילת השבוע הציג כחלון את ד"ר יפעת שאשא ביטון, חברת מועצת העיר קריית שמונה, האישה הראשונה שהצטרפה לרשימה. לשר התקשורת לשעבר הצטרפו גם שגריר ישראל בארצות הברית לשעבר מייקל אורן ואלי אלאלוף, לשעבר ראש הוועדה למלחמה בעוני ומנכ"ל קרן רש"י.