$
בארץ

ניסנקורן: נסגור ערים בדרום אם כיל לא תבטל את פיטורי העובדים

עד כה נשלחו מכתבי פיטורים ל-40 עובדים בברום שייכנסו לתוקף בעוד שלושה שבועות. עוד 100 עובדים זומנו לשימוע. הנהלת כיל רוצה לפטר, כולל הוצאה בכפייה לפנסיה מוקדמת, עוד כ-135 עובדים במפעלי ים המלח

מיקי פלד 13:3316.02.15

48 שעות להתחלת השביתה במפעלי ים המלח והיום ה-15 לשביתה בתרכובות ברום ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, מאיים להפוך את הניסיון של כיל לפטר מאות עובדים להפגנה בכל ערי הנגב.  

 

 

בביקור במאהל המחאה של עובדי תרכובות ברום בבאר שבע הבוקר (ב'), אמר ניסנקורן כי "אם הנושא לא ייפתור נסגור בכל יום עיר אחרת בדרום". המשמעות היא שבימים הקרובים עשויים עובדי כיל ופעילי הסתדרות לגרום לשיבושים בערים הגדולות בדרום כולל חסימת צירים. כרגע לא ברור האם גם ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', ישתף פעולה עם השיבושים במידה וההסתדרות תרצה לבצע אותם גם בעיר הגדולה בנגב.

 

הפגנה של עובדי כיל באר שבע הבוקר הפגנה של עובדי כיל באר שבע הבוקר צילום: ישראל יוסף

 

ניסנקורן אמר עוד כי "לשלוח הביתה 140 איש זה לצרף 140 משפחות בדרום אל מעגל העוני. נסגור עיר עיר בדרום, כל יום עיר אחרת, עד שהנושא ייפתר. התעסוקה בדרום והצלתו לא פחות חשובים מכל נושא שעומד על סדר היום. נמשיך ונמשיך ולא נרפה עד שנפתור את הנושא הזה".

 

לדברי הנהלת כיל, היא מציעה פרישה לפנסיה מוקדמת לחלק מהעובדים בברום וים המלח עם שכר חודשי של 15 אלף שקל בחודש ולחלק שיפוטרו יינתנו פיצויי פיטורים מוגדלים. עד כה נשלחו מכתבי פיטורים ל-40 עובדים בברום שייכנסו לתוקף החל מעוד שלושה שבועות. עוד 100 עובדים בברום זומנו לשימוע וכנראה לא יגיעו אליו, בהוראות הועד, ואליהם יישלח מכתב פיטורים גם כן. בנוסף, הנהלת כיל רוצה לפטר, כולל הוצאה בכפייה לפנסיה מוקדמת, עוד כ-135 עובדים במפעלי ים המלח ושם טרם החלו שימועים.

 

יחד עם אנשי ההסתדרות הגיעו גם מספר ראשי ערים שבהם צפויים להתחיל השיבושים, אם וכאשר יקרו. בין השאר נכחו ראש עיריית דימונה, בני ביטון; ראש עיריית ערד שגם מתמודדת במפלגת כולנו, טלי פלוסקוב וראש מועצת נאות חובב, אנדריי אוזן.

 

תגובת כיל: "השאלה היחידה העומדת כרגע על הפרק היא האם הנהלת המפעל רשאית להוציא עובדים לפנסיה מוקדמת ואף לפטר עובדים כדי לייעל מפעל שהפסיד 160 מיליון שקל ב-2014 ו-1.5 מיליארד שקל בשנים האחרונות ונמצא בתקופת משבר חריפה, הגם שהושקעו בו למעלה משני מיליארד שקל בעשור האחרון. אין לנו ספק בנוגע לחובה ולאחריות המוטלת עלינו להבריא את המפעל למען המשך קיומו בעתיד והמשך תעסוקת רוב העובדים בו, גם אם מדובר בצורך וכורח לפטר עובדים בשעת משבר.

 

"אנו משוכנעים שאף אחד אינו מצפה מאיתנו להסיר את אחריותנו וחובתנו, גם מתוקף חוק, להבריא את המפעל. מי שמצדד בעמדת הוועד וההסתדרות מקבל בעצם את עמדת ההסתדרות שאסור לאפשר פיטורים אפילו במפעל מפסיד. ועד העובדים, שפוצץ את המו"מ שהחל עוד לפני היוודע על קיום הבחירות, נאבק לשלול מההנהלה את יכולותיה וסמכויותיה לנהל את המפעל ולהוביל תוכנית התייעלות חיונית והוא מנצל את מערכת הבחירות לשם כך. אנו מבטיחים שכיל תמשיך לנהוג במקצועיות, ענייניות ואחריות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x