$
בארץ

הנהלת כיל הדביקה מכתבי שימוע על דלתות העובדים באישון ליל

במקביל קיימו היום העובדים הפגנה בערד והשביתו את שירותי העירייה. ההסתדרות: "המכתבים גרמו לתגובות קשות בקרב המשפחות". כיל: "העובדים מתעלמים מפניות ההנהלה"

מיקי פלד 12:1423.02.15

הנהלת כיל החלה בהפצת מכתבי השימוע לפני פיטורין לעובדי מפעלי ים המלח הלילה. לטענת העובדים, הודבקו 10 מכתבים כאלה על דלתות העובדים. בהודעת ההסתדרות נכתב כי המכתבים המודבקים על הדלת גרמו ל"לתגובות קשות בקרב משפחותיהם וילדיהם של העובדים אשר מצאו את המכתבים באור הראשון של הבוקר".

 

כיל אמרה על מכתבי השימוע: "לאור העובדה שהעובדים ניתקו מגע מההנהלה ומתעלמים מפניותיה, לא נותרה בידי ההנהלה ברירה אלא לזמן את העובדים לשימוע באמצעות שליחים אישיים לבתי העובדים". כיל פעלה בצורה דומה גם בתחילת החודש במפעל תרכובות ברום וטענה כי במקרים מסוימים נאלצה לתלות את המכתב על הדלת משום שבהוראות הוועד, העובדים לא באו לקבל את המכתב.

 

 

במקביל, קיימו היום (ב') העובדים הפגנה בכיכר המרכזית של ערד, יחד עם עובדי העירייה, לאחר הפגנה דומה שכללה גם חסימת צירים בדימונה אתמול והפגנה נוספת שמתוכננת בבאר שבע בהמשך השבוע. עובדי תרכובות ברום שובתים זה יותר משלושה שבועות ועובדי ים המלח שובתים מיום חמישי. זאת, במחאה על כוונת ההנהלה לפטר או להוציא לפנסיה מוקדמת מעל 700 עובדים בשנתיים הקרובות בשני המפעלים.

 

הפגנת עובדי כיל בדימונה אתמול הפגנת עובדי כיל בדימונה אתמול צילום: ישראל יוסף

 

בשלב הראשון 140 עובדים במפעל תרכובות ברום כבר קיבלו את מכתבי השימוע ו-135 עובדי מפעלי ים המלח יקבלו מכתבים גם כן. למעשה, מכתבים אלו כבר יצאו בינואר, אלא שאז הוקפאו על ידי בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע.

 

הוויכוח בין העובדים להנהלה הוא בעיקר על השאלה האם הקיצוץ ייעשה באמצעות הכתבת שמות הפורשים על ידי ההנהלה, או שיהיה מדובר בפרישה מרצון, כפי שנעשה בשנה שעברה במפעל רותם אמפרט. השאלה השנייה היא על גובה הפיצויים, כאשר הנהלת כיל מציעה מענק חודשי של עד לכ-20 אלף שקל בחודש לפורשים לפנסיה מוקדמת ומענק חד פעמי של עד 500 אלף שקל.

 

הסכומים הללו נשמעים גבוהים במיוחד, אולם 115 עובדי רותם אמפרט שפרשו בשנה שעברה קיבלו סכום גדול הרבה יותר, כמו מענקים שמגיעים ל-800 אלף שקל. כמו כן, מכיוון שמדובר בעובדים שגם כך משכורתם יכולה להגיע ל-40 אלף שקל בחודש ואף יותר, הדרישות שלהם בהתאם. בסופו של דבר, כיל היא חברה רווחית, גם אם פחות מבשנים עברו. עובדה זו גורמת לעובדים להתמיד בדרישתם לפיצויים נדיבים יותר. בשנה שעברה רשמה כיל רווח נקי של 695 מיליון דולר והדירקטוריון אישר חלוקת דיבידנד של 125 מיליון דולר לבעלי המניות.

 

לגבי ההפגנות הגיבה הנהלת כיל כי "השאלה היחידה העומדת כרגע על סדר היום היא, האם כיל תאפשר לוועד העובדים הכוחני והאגרסיבי לנהל את המפעלים או שמא זוהי חובתה ואחריותה של ההנהלה להתאים את פעילות המפעלים ותפקודם לסביבה העסקית המשתנה. לצערנו, הסתדרות העובדים מנסה לכפות על החברות במשק מודל העסקה לכל החיים, ללא אפשרות של פיטורים אפילו במפעל מפסיד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x