מתנתקים מהרשת
יותר ויותר משקי בית באוסטרליה מפסיקים את תלותם ברשת החשמל, ועוברים לצרוך אנרגיה ממערכות סולאריות ביתיות
בחמש השנים האחרונות חוו האוסטרלים מהפכה של ממש באמצעי ייצור האנרגיה שלהם. במקביל לצניחת מחירי הפאנלים הסולאריים, הנהיגה הממשלה האוסטרלית תכנית תמריצים אגרסיבית להתקנות ביתיות של מערכות לייצור אנרגיה נקייה מהשמש. משקי הבית אימצו את התוכנית בהיקפים נרחבים, ונכון להיום, כל בית חמישי באוסטרליה מתהדר במערך סולארי, ויותר ממחצית ממשקי הבית במדינה מבקשים להתקין מערכת כזו, שתחסוך כסף רב בצריכת החשמל.
- ירדן תתקין פאנלים סולאריים ב-6,000 המסגדים במדינה
- עוף טוב הקימה על גג המפעל שלה מערכת סולארית ב־4 מיליון שקל
- "היקף הפרויקטים הסולאריים בישראל צריך להיות פי עשרה"
מחירן של מערכות אחסון סוללה מתחיל לצנוח בתלילות. יצרנית הסוללות האוסטרלית ViZn Energy כבר הצליחה להשיג תאימות מחירים לרשת עבור לקוחות מסחריים ותעשיתיים שמייצרים ואוגרים אנרגיה.
והאוסטרלים לא לבד. המרוץ ליצירת פתרונות אחסון זולים ויעילים לאנרגיה מתחדשת לא נעלם מעיניהן של מאות חברות הזנק בעולם, כמו גם מענקיות טכנולוגיה מבוססות. ענקית האלקטרוניקה הגרמנית בוש (Bosch) השיקה השנה מערכת אחסון ביתית חדשה ומעוצבת. ה־BPT-S 5 Hybrid היא מערכת חכמה שזכתה במספר פרסי עיצוב והיא מתעתדת לענות על הצרכים ההולכים וגדלים בתחום האנרגיה המתחדשת. סוללות כמו זו של בוש מאפשרות לאגור את האנרגיה הסולארית במשך היום ולהשתמש בה בערב, ומסוגלת בתנאים מתאימים גם להפוך בתים לבלתי תלויים לחלוטין ברשת החשמל, או כפי שאוהבים לכנות זאת בתחום "עריקת רשת".
בשבוע שעבר הודיעה טסלה, יצרנית המכוניות החשמליות ומפתחת טכנולוגיית סוללות מובילה, כי גם היא נכנסת לתחום הצומח הזה. ההודעה של טסלה היא מכת חשמל אמיתית לשוק. חברה מסוגה שכבר הוכיחה את היכולת שלה להתמודד עם אתגרים סבוכים לאגירת אנרגיה, שנמצאת גם בשלבי הקמה מתקדמים של מגה מפעל לייצור סוללות, יכולה לשנות את השוק כולו. לפני שבוע הודיע בשיחת משקיעים אלון מוסק, המנכ"ל האגדי של טסלה, שהתוכניות לסוללה הושלמו ויוצגו לציבור הרחב בחודשיים הקרובים. הייצור יחל כנראה בעוד חצי שנה בלבד. ההודעה הדרמטית הזו מגיעה על כנפי פרשנות מבנק ההשקעות מורגן סטנלי שאמר על הטכנולוגיה ש"היא יכולה להיות נקודת מפנה שתגרום ללקוחות ברחבי העולם להתנתק מהרשת". מחיר עדיין אין, אבל בבנק צופים כי הוא יעמוד על מתחת ל־20 אלף דולר בהשוואה למערכת של בוש שנושאת תג מחיר של כ־30 אלף דולר.