רכבת ישראל: ארבע חברות זרות יתחרו במכרז לאספקת קטרים חשמליים
החברות הן בומברדיה הקנדית, אלסטום הצרפתית ושתי חברות מסין - CSR Zhuzhou ו-CNR Group; יונדאי, סימנס וסקודה הביעו עניין במכרז שהיקפו מיליארד שקל אך לא ניגשו
ארבע חברות זרות יתחרו על המכרז לאספקת קטרים חשמלים לרכבת ישראל: בומברדיה הקנדית, אלסטום הצרפתית ושתי חברות מסין - CSR Zhuzhou ו-CNR Group.
- הסיווג של הרכבת עלה, ושכר בכיריה שודרג באלפי שקלים
- הממשלה אישרה הנפקה ראשונה ברכבת ישראל
- לכבוד התחנה בנתיבות: הנהלת הרכבת הפסיקה את השביתה בחטיבת המטענים
מדובר באחד ממכרזי התחבורה הגדולים שיצאו בשנה האחרונה כאשר הכוונה היא לספק כ-6 קטרים חשמליים שיחליפו בהדרגה את קטרי הדיזל הנוכחיים, מהלך שיצמצם משמעותית את הוצאות הדלקים של רכבת ישראל כמו גם את זיהום האוויר שנגרם מהפעלתם בעיקר במרכזי הערים. שווי המכרז נאמד בכמיליארד שקל. על פי הערכות בענף התחבורה, הזוכה ייבחר בקיץ הקרוב ויוקצבו לו כ-30 חודשים להשלים את אספקת הקטרים. חברות אחרות שהביעו התעניינות ראשונית אבל לא ניגשו בסופו של דבר למכרז הן יונדאי, סימנס וסקודה.
דירוג אשראי גבוה
בתוך כך, רכבת ישראל זכתה שלשום (ה') לדירוג אשראי גבוה יחסית לקראת הנפקת האג"ח הראשונה בתולדות החברה שמתוכננת לחודש הקרוב. לפני כשבועיים אישרה ממשלת ישראל הנפקת אג"ח בהיקף של כשני מיליארד שקל כאשר מחצית מהסכום יגויס כבר בחודשים הקרובים והחצי השני במהלך 2016. ברכבת ישראל טוענים שהכסף "נועד לטובת השקעה בפיתוח תשתיות הרכבת, זאת כחלק מתקציב הפיתוח העומד על כ-42 מיליארד שקל עד שנת 2020".
דירוג האשראי לו זכתה הרכבת הוא Aa1 באופק יציב מטעם חברת מידרוג. מעלות S&P העניקה דירוג ברמה של ilAA+ ובאופק יציב.
"חברת רכבת ישראל עומדת בפני תהליך של הנפקת אג"ח שהוא משמעותי בהיבט הפיננסי מחד וההתנהלות הארגונית לרבות השותפים העסקיים והממשלה מאידך", סיכם מנכ"ל הרכבת בועז צפריר.