$
בארץ

כיל לביה"ד: בטל הזימון של ניר גלעד לדיון בנושא השביתה הצפויה

ביה"ד הורה אתמול לזמן את יו"ר החברה לישראל ויו"ר ההסתדרות לדיון מחר; היום הפגינו מאות מעובדי כיל בת"א, במחאה על הפיטורים הצפויים

מיקי פלד 14:0310.03.15

כיל מבקשת מבית הדין הארצי לעבודה לבטל את זימונו של יו"ר החברה לישראל (הבעלים של כיל) ניר גלעד לדיון שיתקיים מחר בנושא שביתת הסולידריות שמתכננת ההסתדרות בדרום הארץ עם עובדי כיל.

  

 

בתגובה ששלחה היום החברה לביה"ד שדן בבקשות ארגוני המעסיקים למנוע עיצומים במגזר הציבורי והפרטי בדרום החל ממחרתיים, כותבים אנשי כיל כי הסכסוך בין החברה לעובדים מתנהל זה שנה וכי "אין מקום להתערבות בית הדין בסכסוך זה, קל וחומר בהליך זה".

 

אתמול קבע נשיא בית הדין הארצי לעבודה יגאל פליטמן ישיבה נוספת מחר בעתירת נגד השבתת הדרום והורה לכיל להגיד עד היום את עמדתה בנושא השביתה במפעליה. הנשיא החליט גם לזמן גם את יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן וגם את גלעד על מנת לשמוע את עמדתם, אך ככל הנראה גם בשביל ניסיון להפוך את בית הדין למעין מגשר בין הצדדים, במטרה לפתור את המשבר בחברה הנמשך מזה יותר מחודש.

 

לפני שעה קלה הודיעה ההסתדרות כי מחר תיערך הפגנה נוספת של העובדים, הפעם מול משרד רה"מ בירושלים.

 

מאות מעובדי כיל ופעילי הסתדרות הפגינו הבוקר (ג') מול מטה ההנהלה ברחוב הארבעה בתל אביב, חסמו את הרחוב ואח"כ את צומת אבן גבירול-יהודה הלוי. העובדים מוחים נגד כוונת ההנהלה לפטר מאות עובדים.

 

הפגנת עובדי כיל הבוקר מול בניין ההנהלה בתל אביב הפגנת עובדי כיל הבוקר מול בניין ההנהלה בתל אביב צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

 

עובדי כיל חוסמית את צומת אבן גבירול-יהודה הלוי עובדי כיל חוסמית את צומת אבן גבירול-יהודה הלוי צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

 

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הכריז לפני כשבוע וחצי על סכסוך עבודה במגזר הציבורי והפרטי מאשדוד ודרומה, מה שיאפשר לו לבצע עיצומים של מספר שעות בכל יום ולגרום לשיבושים קשים, בתקווה שצעד זה יפעיל לחץ על הממשלה להתערב במשבר בקבוצת כיל.

 

הבוקר פורסם ב"כלכליסט" כי במשרד האוצר בודקים אם ההשקעות של כיל בחו"ל נועדו בין השאר גם כדי להקטין את תשלומי המס בישראל. זאת בהמשך לבדיקה שהחלו בה במשרד בשבוע האחרון, ובמסגרתה התבקשה שלשום הנהלת כיל להעביר למשרד נתונים על פעילותה בישראל ובחו"ל ואת תוכניותיה העסקיות לעתיד. זאת במטרה לבדוק אם החברה מפרה את הוראות מניית הזהב שמחזיקה המדינה, ומונעת מהנהלת כיל לבצע כל שינוי משמעותי בפעילות ללא אישור הממשלה.

 

כיל מסרה בתגובה: "כיל מכבדת את זכות השביתה של עובדיה ואת חירותם להפגין ולמחות, אך היא קוראת להסתדרות ולעובדים להקפיד על קיום החוק והכללים המקובלים, שלעתים מופרים ברגל גסה. מפעל תרכובות ברום הפסיד בשנה האחרונה כ- 160 מיליון שקל ומעל ל 1.5 מיליארד שקל בשנים האחרונות. זו חובתה של הנהלה אחראית להוביל תכנית התייעלות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x