בחירות 2015
בדקה ה-90: ציפי לבני מוותרת על הרוטציה
ערב הבחירות לכנסת ה-20 הודיעה לבני כי היא מוותרת על ההסכם עם יו"ר מפלגת העבודה - אם זה יהווה מכשול להקמת ממשלה בראשותו
חצי יממה לפני פתיחת הקלפיות, הודיעה ציפי לבני שהיא מוותרת על הרוטציה בראשות הממשלה עם יצחק הרצוג, שעליה סיכמו השניים בעת האיחוד ביניהם בתחילת דצמבר.
מרגע החתימה על הסכם הריצה המשותפת בין התנועה למפלגת העבודה תחת השם המחנה הציוני, נמתחה ביקורת על הסכם הרוטציה בטענה שהוא נדיב מדי כלפי לבני, שלפי הסקרים היתה מתקשה לעבור את אחוז החסימה. הרצוג הותקף כמי שמוכן לוותר יותר מדי במו"מ. היועץ האסטרטגי ראובן אדלר, שבאותו שלב היה במו"מ להריץ את הרצוג, תלה בהסכם הגרוע, לדעתו, את החלטתו שלא ללוות את הרצוג - אם כי היו גם חילוקי דעות כספיים מהותיים.
למרות הביקורת, האיחוד בין הרצוג ללבני זכה לתמיכה ציבורית רחבה שהפכה את האיחוד בין התנועות לרשימה הגדולה ביותר בסקרים, ולאיום ממשי על ממשלת הליכוד של בנימין נתניהו לראשונה מאז 2009.
עם התקדמות הקמפיין התברר גם לליכוד וגם למחנה הציוני, כי לבני נתפסת כמי ש"מבריחה מצביעים". זאת משום שנתפסה כאופורטוניסטית שעברה מספר מפלגות בתוך שנים ספורות - הליכוד, קדימה, התנועה והמחנה הציוני - כשהיא מתקדמת ללשכת ראש הממשלה באמצעות דיל פוליטי ולא מתוך תמיכה ציבורית אמיתית.
כעת נמסר שלבני תהיה מוכנה לוותר על המהלך אם הדבר יקשה על הקמת קואליציה בראשות הרצוג - כאשר מדובר בוויתור בפועל. ייתכן שההודעה באה על רקע תחושה במחנה הציוני כי בימים האחרונים הליכוד מצליח לצמצם את הפער ממנו, בעיקר על חשבון מפלגות הימין ובראשן הבית היהודי. אפשרות נוספת היא שמצביעי יש עתיד - מאגר הקולות העיקרי שממנו מנסה המחנה הציוני למשוך מצביעים חדשים - מעדיפים את היושרה של לפיד ונרתעים מלבני. ייתכן שהצעד גם יחזיר את המוקד התקשורתי למחנה הציוני, לאחר שהליכוד וראש הממשלה הצליחו להכתיב את סדר העניינים מאז עצרת הימין אמש בכיכר רבין.
מסביבתה של לבני נמסר כי כבר מתחילת הדרך הבטיחה שהיא לא תהווה מכשול להקמת קואליציה. "הנושא נמצא בדיונים מזה שבועיים, והכל נעשה בהסכמה עם יצחק הרצוג", נמסר.