תביעה נגזרת נגד בזק: שווי מניות yes כ-200 מיליון שקל בלבד
בעל מניות נוסף בבזק פנה לבית המשפט נגד עסקת בעלי העניין לרכישת מניות חברת הלוויין. התביעה מתבססת על חוות דעת של מומחה כלכלי, לפיה בזק משלמת מחיר מופרז ליורוקום ושאול אלוביץ'
עסקת בעלי העניין המתהווה במסגרתה תרכוש בזקאת חלקה של יורוקום ב-yes ממשיכה למשוך אש. היום (ד') הגיש בעל מניות בבזק בשם גיל אמיד תביעה נגזרת לבית המשפט המחוזי בתל אביב בהיקף של 502 מיליון שקל נגד בזק, שאול אלוביץ' והדירקטורים בבזק שאישרו את העסקה. המורכבות של העסקה נובעת מכך שאלוביץ', הבעלים של יורוקום, הצד המוכר, הוא גם בעל השליטה בבזק בשרשור.
- אנטרופי: "עסקת yes נחוצה - אבל יש להפחית המחיר ב-480 מיליון שקל"
- בזק לעותר נגד רכישת מניות yes: "שווי מניותיך בבזק - 200 שקל בלבד"
- בזק רוכשת ביוקר את yes אף שהיא יכולה לשלם הרבה פחות
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בשבוע הבא צפויה אסיפת בעלי המניות של בזק לדון באישור מתווה העסקה שגובש במשא ומתן בין שלושה דירקטורים חיצוניים בבזק לבין יורוקום. לפי מתווה זה, תרכוש בזק את חלקה של יורוקום ב-yes (כ-50%) וכך תהפוך לבעלים היחיד של חברת הטלוויזיה בלוויין. הרכישה תבוצע תמורת 680 מיליון שקל במזומן ועוד תשלומים מותנים בגובה עד 370 מיליון שקל נוספים על בסיס התוצאות הכספיות העתידיות של yes וגובה הטבות המס שתפיק בזק מרכישת yes.
בתביעה טוען אמיד, באמצעות עוה"ד רונן עדיני ואפי שאשא ממשרד עדיני ברגר גבאי, כי העסקה במתווה הנוכחי הינה עסקה לרעת בזק ונועדה להטיב בעיקר עם אלוביץ. התובע טוען כי בזק תשלם מחיר מופרז עבור yes. בהתבסס על חוות דעת של מומחה כלכלי ד"ר חיים לוי-קידר, נטען כי שווי המניות ב-yes עומד על כ-200 מיליון שקל בלבד וזה היה צריך להיות התשלום במזומן בעסקה. קידר-לוי משמש בין השאר כמומחה כלכלי מטעם רשות ניירות ערך במשפט הרצת מניות אי.די.בי. הנזק שנגרם לבזק לכן, על פי טענת התביעה, הוא כ-502 מיליון שקל.
"ברור גם כי אילו הצד המוכר היה אדם אחר, שאין לו כל זיקה לחברה, ולא היה בה בעל השליטה, אזי התמורה בגין אותן מניות, היתה נמוכה במידה רבה מאוד. ברור גם כי במקרה כזה לא רק שהתשלום במזומן היה קרוב לשווי האמיתי של מניות yes (קרי כ-200 מיליון שקל בלבד), אלא שמבנה העסקה היה שונה בתכלית, כאשר מרבית התשלום היה מותנה, בהתאם לתוצאות העסקיות ולאפשרות לקזז מס", נכתב בתביעה.
חוות הדעת של לוי-קידר טוענת כי האפשרות המועדפת עבור בזק היא לנצל את האופציה שיש לה לקבל את השליטה ב-yes על ידי רכישת 8.6% ממניות חברת הלוויין ללא עלות. לאחר מכן עדיף לבזק להמתין עד סוף מרץ 2015 אז בהתאם להחלטת הממונה על ההגבלים עסקיים ייאלץ הנאמן המחזיק במניות יורוקום ב-yes מאז רכש אלוביץ' את השליטה בבזק ב-2010, למכור מניות אלו בכל מחיר ובכל תנאי.
התובע טוען כי בתביעה הוסתרה האופציה הזאת על ידי בזק, כאשר דו"ח העסקה לא מציין כי הנאמן מחויב למכור את כל מניות יורוקום בכל מחיר ובכל תנאי.
על בזק מופעלים לאחרונים לחצים ממספר כיוונים ביחס לעסקת רכישת yes. בעל מניות אחר הגיש המרצת פתיחה לבית המשפט ובה הוא מבקש לדחות את האסיפה כדי לתת זמן נוסף לבעלי המניות ללמוד את העסקה. כמו כן השבוע הודיעה חברת הייעוץ אנטרופי כי היא מתנגדת למתווה העסקה, כיוון שהסכום שתשלם בזק גבוה מידי עבור yes.