$
בארץ

עסקת תנובה נסגרת היום - בצל תביעה

ברייט פוד צפויה להעביר 936 מיליון יורו לקרן אייפקס - תמורת 77% ממניות יצרנית המזון. הקיבוצים עדיין נאבקים על תשלום הבונוסים למנהלים

גולן חזני 07:1130.03.15
השלמת עיסקת תנובה אמורה להתבצע הבוקר עם העברתם של 936 מיליון יורו מברייט פוד הסינית לחשבונות הבנק של קרן אייפקס ומבטח שמיר. הסכום, שיועבר מחשבון בנק זר, מחולק ל־684 מיליון יורו (כ־2.95 מיליארד שקל) לאייפקס ול־252 מיליון יורו (כ־1.09 מיליארד שקל) למבטח שמיר. טקס סגירת העסקה אמור להיערך במלון דיויד אינטקונטיננטל בתל אביב, אולם ראשי ברייט פוד הודיעו אתמול שהוא יתבצע ללא נוכחות תקשורתית.

 

עם העברת הסכומים יחל הליך העברת 77% ממניות תנובה לידי ברייט פוד, הליך שבסופו, לקראת שעות הצהריים, תעבור למעשה חברת תנובה לידיים סיניות. ארגוני הקיבוצים ימשיכו להחזיק ב־23% ממניות החברה.

 

בן הנג גו יהיה יו"ר תנובה, יוסי שחר יכהן כסגנו

 

לתהליך סגירת העסקה הוזמנו הבנקים הגדולים, לאומי והפועלים. את המימון שטרם הוחזר במלואו לרכישת תנובה על ידי אייפקס ומבטח שמיר העניק בנק לאומי, אולם ברייט פוד העבירה אותו לבנק הפועלים לאחר שקיבלה שם תנאים טובים יותר. גם נציגי הבנקים הזרים גולדמן זאקס וסיטי יגיעו לפגישה. זהבית כהן תייצג את אייפקס ואילו את ברייט פוד מייצגים יו"ר תאגיד החלב של ברייט פוד ברייט־דרי בן הנג גו ונציג יו"ר ברייט פוד שטיפל בעסקה צ'או שיופאנג. את אייפקס מייצגים עורכי הדין אהוד סול ואילנית לנדסמן יוגב ממשרד הרצוג־פוקס־נאמן ואת ברייט פוד מייצגים עוה״ד אברמי וול, בועז נוימן, רן סיטון ורון להמן ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות'.

 

אריק שור אריק שור צילום: עמית שעל

 

גו ישמש כיו"ר תנובה ואילו יוסי שחר, נציג ברייט פוד בישראל, ישמש כסגן יו"ר. אריק שור ימשיך בתפקיד מנכ"ל תנובה לפחות שנה נוספת. נציגי הקיבוצים, עמית בן־יצחק ואהרון בן־חורין, ימשיכו לשמש כדירקטורים בחברה.

 

החברה וארגוני הקיבוצים ינסו להגיע לפשרה כספית

 

אתמול נערך בבית המשפט דיון בבקשת ארגוני הקיבוצים להוציא צו מניעה נגד כוונתה של תנובה לחלק מענקים בגובה 80 מיליון שקל למנהלי החברה ולעובדים שאינם תחת הוועד.

 

הארגונים המיוצגים ע"י עו"ד עדי קפלן הדגישו כי הם בעד חלוקת הבונוס, אבל דרשו שהוא ישולם על ידי אייפקס ומבטח שמיר ולא על ידי תנובה מאחר שההחלטה התקבלה בצורה לא חוקית לטעמם במוסדות החברה.

 

השופטת דניה קרת־מאיר פסלה את עצמה מיד בתחילת הדיון מאחר שבעלה היה יועץ של תנובה, אבל היא טענה בפני הצדדים כי הטיעון איננו מתאים לצו מניעה, הציעה להפוך אותו לתביעה כספית ושלחה את הצדדים לנסות להגיע לפשרה ברוח זו עד ל־16 בחודש, לאחר שעו"ד רלי לשם שייצג את תנובה אמר כי ייקח על עצמו את הבדיקה. במידה והצדדים לא יגיעו לפשרה, ידון בתיק שופט אחר. התביעה לא תפריע לעסקת המכירה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x