היום הגורלי מתקרב: בית הדין יכריע מחרתיים אם כיל תחזור לפטר עובדים
הדיון בבית הדין הארצי לעבודה הוקדם בשבוע - בעקבות האיום של כיל לחדש פיטורי 100 עובדים שהוקפאו עם תחילת המשא ומתן בין הצדדים
נשיא בית הדין הארצי לעבודה יגאל פליטמן ידון מחרתיים (ב') במשבר בכיל תחת איום החברה להפשיר את הקפאת פיטורי העובדים.
- בית הדין לעבודה קבע: כיל לא תפטר עובדים עד לקיום דיון ביום שני הבא
- "השביתה של העובדים במפעלי ים המלח תעלה לכיל 200 מיליון דולר"
- כיל מאיימת: נחזור לפטר עובדים בתוך 48 שעות
איום זה מגיע לאור המבוי הסתום במשא ומתן מול הועד וההסתדרות על הפיטורים וכפיית הפרישה המוקדמת שהיא רוצה להחיל על כ־270 עובדים בתרכובות ברום ומפעלי ים המלח.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כיל הודיעה לבית הדין במהלך השבוע כי אם לא יקדים את הדיון, שתוכנן במקור ליום ראשון מחר, תחדש את פיטוריהם של כ־100 עובדים שכבר קיבלו מכתבי פיטורים. זאת בנוסף לחמישת העובדים שכבר פוטרו אך פיטורים אלו הוקפאו בעקבות הכניסה למשא ומתן בחסות בית הדין לפני כחודש. בית הדין הורה לכיל ביום חמישי שלא לחדש את פיטורי העובדים עד לדיון שהוקדם למחרתיים.
פליטמן דרש מכיל השבוע לענות מדוע לא יחכו עם הפשרת מכתבי הפיטורים עד לדיון ב־26 בחודש והחברה השיבה שלא תוכל לחכות בשל הנסיבות הקשות. מכאן ניתן להניח שכיל מעוניינת למנף את איום הפיטורים כדי ללחוץ על ועדי העובדים להסכים לפשרה.
השביתה בתרכובות ברום החלה ב־2 בפברואר והשביתה במפעלי ים המלח החלה כשבועיים לאחר מכן. בכיל אומרים כי הם עשויים לאבד לקוחות כתוצאה מהשביתה הארוכה ולאחר שהמלאי במחסני החברות הבנות בחו"ל נגמר.
המחלוקת העיקרית בין הצדדים היא הדרישה של הנהלת כיל ליצור תקדים של פיטורים בחברה, לעומת הדרישה של העובדים לבצע התייעלות על פי פרישה מרצון בלבד. לדברי הנהלת כיל, כ־50 עובדים בכל אחד מהמפעלים כבר קיבל את הצעת הפרישה המוקדמת.