התקדמות במו"מ הקואליציוני: בנט דורש את משרד החינוך
עד לאחרונה היעד המוצהר של בנט היה לקבל את תיק החוץ, אולם בשבוע האחרון הופעל עליו לחץ מתוך מפלגתו להשיג את התיק שבעבר היה מזוהה עם המפלגה; המהלך עשוי לסבך את חלוקת התיקים בתוך הליכוד
תפנית בסבב חלוקת התיקים בממשלת נתניהו הבאה, זאת לאחר שיו"ר הבית היהודי נפתלי בנט הודיע אמש לראש הממשלה כי הוא מעוניין בתיק החינוך. ההחלטה של בנט תקל על חתימת ההסכמים הקואליציוניים עם הבית היהודי וישראל ביתנו, אולם היא עשויה לסבך את חלוקת התיקים בליכוד, משום שתיק החינוך היה אחד הבכירים שנותרו לשרי המפלגה.
- סתיו שפיר דורשת מאגף התקציבים לחשוף את עלות הצעדים במו"מ הקואליציוני
- הפשרה של נתניהו: כחלון יקבל סגן מש"ס באוצר, דרעי יקבל סגן מכולנו במשרד הפנים
- הבית היהודי לוחצת להמשך תקצוב החטיבה להתיישבות
עד לאחרונה היעד המוצהר של בנט היה לקבל את תיק החוץ. אולם ככל שהתמשך המו"מ היה ברור שנתניהו אינו מתכוון להיענות לדרישה זאת, וברצונו להשאיר בתפקיד את שר החוץ הנוכחי אביגדור ליברמן. נתניהו הציע גם לבנט להישאר בתפקידו במשרד הכלכלה, ייתכן בתוספת שליטה במשרד לעניינים אסטרטגיים. גם בשאר החזיתות לא הצליחו צוותי המו"מ של הבית היהודי להשיג הישגים משמעותיים למפלגה, כאשר משרד הדתות מיועד לש"ס, והליכוד הותיר למפלגה לקיים מו”מ ישיר מול ש”ס על מנגנונים שיאפשרו לבית היהודי להתערב במינוי רבנים.
עד לאחרונה בנט לא הביע עניין בתיק החינוך, אולם בשבוע האחרון הופעל עליו לחץ מתוך הבית היהודי להשיג את התיק שבעבר היה מזוהה עם המפלגה. משרד החינוך נחשב לאחד התיקים המכובדים בממשלה, הן בגלל תקציבי הענק שלו והן בגלל תחומי עיסוקו והנגיעה שלו כמעט בכל בית. עם זאת, עד שבנט התרצה לקבל את המשרד, איש מהפוליטיקאים לא הביע בו עניין במו”מ הנוכחי. למשרד יש גם משמעות מיוחדת למגזר הדתי-לאומי שמחזיק למעשה בזרם החינוך הממלכתי-דתי ומפעיל עמותות ויוזמות חינוכיות רבות.
ראש הממשלה עדיין לא נענה לפנייתו של בנט. משרד החינוך נחשב לתיק הבכיר ביותר שנותר לשרי הליכוד (מלבד תיק הביטחון שבו יישאר משה יעלון), ועד עתה המועמדים אליו היו גלעד ארדן ויובל שטייניץ, שהעדיפו אותו על תיק המשפטים. העברתו של התיק לידי הבית היהודי תותיר לליכוד תיקים מעט פחות מרכזיים. שאלה נוספת היא מה ייעשה בתיק הכלכלה – האם הוא יעבור לידי הליכוד, או שנתניהו יעדיף לתת אותו ליו"ר ש"ס, אריה דרעי, במקום תיק הפנים שאליו הוא מיועד.
כעת הופך ארדן למועמד המוביל לתיק המשפטים, או לתיק הפנים אם יישאר בידי הליכוד, ושטייניץ שוויתר על תיק המשפטים בשל ניגוד העניינים עם כהונתה של אשתו, השופטת גילה כנפי-שטייניץ בבית המשפט המחוזי בירושלים, הופך למועמד לתיק ביטחון הפנים או הכלכלה אם יישאר בידי הליכוד.
השבוע, עם התבהרות המצב במו"מ עם השותפות לממשלה, אמור נתניהו להתחיל בסבב פגישות עם בכירי מפלגתו. בהנחה שהממשלה תורחב, הליכוד יקבל 10-12 תפקידי שר. חמישה מהם מיועדים לשרי הליכוד המכהנים – ארדן, שטייניץ, ישראל כץ, סילבן שלום ויעלון – ועל המקומות הנותרים מתמודדים שמונה: מירי רגב, זאב אלקין, יריב לוין, בני בגין, צחי הנגבי, גילה גמליאל, אופיר אקוניס וציפי חוטובלי. סיכויהם של דני דנון וחיים כץ להתמנות לשר אינם גבוהים, אך ייתכן שנתניהו שוקל גם את מינויו של אבי דיכטר. בנוסף, ממתינים לבכירי הליכוד תפקידי המפתח של יו"ר ועדת חוץ וביטחון ויו"ר הקואליציה.