$
משפט

נאמן התחנה המרכזית החדשה בת"א: "נצבא חשפה ציפורניים חדות"

חילוקי דעות בין נאמני התמח"ת על אישור מכירת נכסיה לנצבא תמורת 191 מיליון שקל הובילו לעימות גלוי בין נצבא לנאמן יוסי בנקל

ענת רואה 09:0403.05.15

האם נצבא תרכוש שוב את כל נכסי התחנה המרכזית החדשה (התמח"ת), הפעם בסכום גבוה בהרבה מזה שהוצע לפני שנתיים?  

 

 

השופט בנימין ארנון צפוי לדון הבוקר (א') בחילוקי הדעות בין שלושת נאמני התמח"ת. אחד מהם, רו"ח חיים קמיל, סבור שיש לאשר את הצעת נצבא כפי שהתקבלה במכרז המתוקן, ואילו עו"ד יוסי בנקל סבור שדרושה התמחרות חוזרת בין נצבא למציעות נוספות במטרה להגדיל את התמורה לנאמנים. הנאמנת השלישית, רו"ח עליזה שרון, מחזיקה בעמדת ביניים.

 

ההתמחרות התקיימה ב־2 באפריל, לאחר שלפני שנה וחצי כמעט נמכרו כל נכסי התמח"ת לנצבא, שהיתה בעלת השליטה, בעסקה שבעיקרה התבססה על קיזוז חובות לכאורה לנצבא. באותו המועד צירף השופט לתיק את בנקל והורה לו לבדוק את כל הסוגיות הכרוכות בעסקה. בסופו של דבר העסקה לא אושרה והשופט ארנון קבע שהיא פוגעת בנושים והורה לקיים התמחרות נוספת. בעקבותיה ביקשו הנאמנים לערוך דיון דחוף בבית המשפט, וכל אחד מהם העלה עמדה שונה בנוגע למכירת הנכסים של החברות.

 

 

עליזה שרון וחיים קמיל עליזה שרון וחיים קמיל צילום: אוראל כהן

 

עמדת רו"ח קמיל היתה שיש להכריז על הצעת נצבא, שהיקפה 191 מיליון שקל, כזוכה. רו"ח שרון הסכימה לעשות זאת, אך לא לאשר אותה לפני שיתקיים דיון בבית המשפט.

 

עו"ד בנקל, לעומת זאת, סבר שצריך להורות על התמחרות חוזרת, שבמסגרתה יהיה המחיר ההתחלתי 191 מיליון שקל ויזומנו אליה, מלבד נצבא, שלושה מציעים (ע. לוזון נכסים והשקעות, שמיר איתן בע"מ ועמרם אברהם חברה לבניין). כך תמוקסם, לדבריו, התמורה על נכסי התמח"ת, שנושיה כבר ממתינים לכספם שלוש וחצי שנים.

 

בעקבות עמדת בנקל פתחה נגדו נצבא בהתקפה וטענה שיש להימנע מפתיחת הסוגיה פעם נוספת. החברה, באמצעות עו"ד פיני רובין, טענה שאין שום ספק שהצעתה היא הגבוהה ביותר, ו"תמהה מאוד" על עתירת בנקל לאפשר למציע לוזון להשתתף בהתמחרות חדשה. לפי נצבא, לוזון היא לקוחה של עו"ד בנקל ולכן על בית המשפט למנוע ממנו לקחת חלק בהליכי המכרז כל עוד לקוח שלו מעורב בתהליך.

 

עו"ד בנקל מיהר להגיב לדברים בהודעה משותפת עם רו"ח שרון. הוא כתב כי הוא מבקש למחות על "המתקפה האישית משולחת הרסן שבחרה נצבא לנהל" נגדו, וטען שהטעם להטחת הרפש בו "ברור ומובן מאליו", שכן מאז שהוא מונה לתפקידו, "נכזבה תוחלתה של נצבא לרכוש את נכסי החברות בנזיד עדשים".

 

 

 

לפי בנקל, נצבא מתוסכלת מהעובדה שנאלצה לשפר את הצעתה ב־38 מיליון שקל (כשהעלתה אותה ל־191 מיליון שקל), ושהדבר "גרם לה כפי הנראה לאבד עשתונותיה ולהוריד את הכפפות, שגם כך הסתירו בקושי רב את ציפורניה החדות". בנקל הוסיף ש"נבלם ניסיונה של נצבא להשתלט על נכסי החברות בדרך לא דרך וברצף של תעלולים שמטרתם אחת - לשלם כמה שפחות".

 

רו"ח קמיל הגיש עמדה בנפרד מבנקל ושרון, וטען שיש בעיה בהתנהלות של חברת לוזון, ולטעמו היא אינה עומדת בתנאי הסף. לכן קמיל סבור שיש לתת לנצבא הזדמנות לגבש ולאשר הסדר נושים לחברות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x