מה הכי חסר לעובדים? רמז - זה לא כסף
סקר חדש בקרב עובדים בשמונה הכלכלות הגדולות בעולם מצא כי שכר תחרותי והטבות אינם הדבר החשוב ביותר במקום העבודה. עם זאת, קיפאון בשכר הוא הסיבה העיקרית שבגללה הם עוזבים
שעות עבודה ארוכות, נסיעות לחו"ל מטעם העבודה והמירוץ לקידום בקריירה עלולים להקשות על כל שאר האספקטים של החיים כמו זוגיות, פנאי או משפחה. זאת כמובן, אלא אם מצליחים להשיג גמישות בעבודה, במיוחד במונחים של מתי והיכן עובדים. סקר חדש מצא כי זה הוא הדבר החשוב ביותר עבור העובדים.
- מה עדיף, שעות גמישות או העלאה בשכר?
- מעסיקים: למה כדאי לכם להתגמש עם העובדים
- למה כדאי לארגון שהעובדים יגיעו פחות לעבודה
הסקר נערך על ידי חברת ארנסט אנד יאנג בקרב 9,700 עובדים במשרה מלאה בשמונה הכלכלות הגדולות בעולם: ארה"ב, בריטניה, גרמניה, ברזיל, מקסיקו, הודו, סין ויפן. המשתתפים הגדירו גמישות כמאפיין החשוב ביותר בעבודה, ואחריו שכר תחרותי והטבות. היעדר גמישות תואר גם כאחת הסיבות העיקריות לעזיבת עבודה.
על פי הסקר, שליש מהעובדים מודים כי בשנים האחרונות נעשה קשה יותר לאזן בין העבודה והחיים הפרטיים. התופעה בולטת במיוחד בקרב העובדים בגרמניה (49% ציינו זאת), יפן (44%) ובריטניה (37%).
במקביל, 70% מהעובדים בגרמניה דיווחו על שעות עבודה גמישות, השיעור הגבוה ביותר בקרב המדינות, אחריה דורגו ארה"ב והודו, עם שיעור של 61%. לעומת זאת, המדינות שבהן יש פחות סבירות שלעובדים תהיה גמישות הן סין (22%) ויפן (30%).
עם זאת, הבטחת הגמישות אינה בהכרח מבטיחה אושר בעבודה. 67% מהנשאלים הגדירו את "סטיגמת הגמישות" בחברה כסיבה משמעותית להתפטרות. במילים אחרות, הבחירה לעבוד מהבית יום או יומיים בשבוע או שעות עבודה גמישות, היא נהדרת, אלא אם כן בסופו של דבר מונעים מכם קידום או העלאה בשכר מכיוון שהבוס הישיר שלכם לא תומך במדיניות הגמישות של החברה.
בקרב האמריקאים, 9% הודו שהם סבלו מ"השלכות שליליות כתוצאה מלוח זמנים גמיש בעבודה". בין בני דור המילניום בארה"ב, קרוב ל-15% ציינו בעיה דומה. ההשלכות השליליות כוללות פיטורים, מניעת קידום או העלאה בשכר, הקצאת פרויקטים שוליים ופחות מעניינים או נזיפות. במקביל, מרבית הנשאלים האמריקאים אמרו שיחליפו עבודה או קריירה ואפילו יסכימו לוותר על קידום על מנת להשיג איזון טוב יותר עם החיים הפרטיים.
עוד מצא הסקר כי מחצית מהמנהלים בארה"ב, במקסיקו, בהודו ובברזיל, אמרו כי הם עובדים יותר מ-40 שעות בשבוע. יתרה מכך, ישנה סבירות גבוהה יותר שהעובדים בהודו, בברזיל ובמקסיקו נאלצו להתמודד עם עליה בשעות העבודה בחמש השנים האחרונות.
לפי הסקר הסיבות העיקריות לכך שאנשים מתפטרים או עוזבים מקום עבודה הם קיפאון או עלייה מינימאלית בשכר, לאחר מכן מחסור בהזדמנויות קידום ולבסוף – שעות עבודה ארוכות מדי.
סיבות נוספות שציינו הנסקרים: חברות או מחלקות שאינן מעודדות עבודת צוות (71%); בוסים שאינם נותנים גמישות מסוימת לעובדים בקשר לשעות העבודה ומיקום העבודה (65%); ומשרדים בהם יש תחושה כי 'תיענש' על בקשת שעות עבודה גמישות (סטיגמת הגמישות).