שמיר וקצב ייגשו בנפרד למכרז תעש
השניים היו אמורים להתאחד והחליטו לדחות זאת כרגע. גם אלביט מערכות תיגש למכרז
המועד האחרון של השלב הראשון במכרז תעש יפוג ביום חמישי הקרוב, ול"כלכליסט" נודע כי שלוש קבוצות יגישו בוודאות את מועמדותן לרכישת תעש. השלוש הן אלביט מערכות; קבוצה בהובלת מאיר שמיר, הבעלים של מבטח שמיר; וקבוצה בהובלת סמי קצב, שהוא כיום הבעלים של קבוצת SK הכוללת שבע חברות בתחום התעשייה הביטחונית והנדל"ן. שמיר וקצב צפויים לאחד כוחות בשלב מאוחר יותר של תהליך ההתמודדות במכרז. שרגא ברוש ועופר עיני, שהיו צפויים לגשת למכרז בראש קבוצות נוספות, יגבשו החלטה סופית קרוב לפקיעת המועד.
- מוקדם לחגוג מהפך ברשות החברות
- פיתוח חדש של תעש: עמדת בידוק קהל עמידה בפגיעה ישירה של גראד
- סמי קצב ומאיר שמיר רצים יחדיו במירוץ לרכישת תעש
הליך הפרטת התעשייה הצבאית ומכירתה למשקיע פרטי מתקדם כמתוכנן בינתיים, ורשות החברות הממשלתיות קיימה סבב משקיעים לאיתור משקיעים פוטנציאליים בארץ ובחו"ל. במסגרת תהליך האיתור הוצגה החברה למשקיעים פוטנציאליים על ידי רשות החברות ונציגי סטיפל בנק — בנק ההשקעות שנבחר ללוות את תהליך המכירה ולאתר משקיעים.
ההצעות המקדמיות שיוגשו כאמור ביום חמישי ייבחנו על ידי רשות החברות ומשרד הביטחון לאישור ראשוני של המעוניינים לרכוש את החברה, שמדינת ישראל תאשר את כניסתם לחדרי המידע כנגד הפקדת ערבות בנקאית של 6 מיליון שקל.
בתום תהליך זה גורמים שיאושרו על ידי משרד הביטחון ורשות החברות יפקידו ערבות בנקאית בסך של 35 מיליון שקל עם הגשת המסמכים לרכישה.
הפרטת התעשייה הצבאית מתבצעת בתום תהליך ממושך שהתבצע להכנת החברה להפרטה — בתיאום מלא ובהסכמה של משרדי הממשלה הרלבנטיים בראשות משרדי האוצר והביטחון, נציגות העובדים וההסתדרות. החלטת ההפרטה שאישרה הממשלה קובעת כי תעש תופרט כמקשה אחת, למעט יחידה מסווגת הכוללת אינטרסים ותשתיות מסווגות, שיישארו בידי המדינה וינוהלו במסגרת החברה הממשלתית תומר מערכות. עוד קובעת ההחלטה כי משנת 2020 תעש תפעל ממתחם תעש ברמת בקע שבנגב, ותפנה קרקעות ממתחמים שבהם היא פועלת במרכז הארץ שיוחזרו לבעלות משרד השיכון.
בתהליך הבדיקה של רשות החברות והממונה על הביטחון במשרד הביטחון יבחנו יכולות פיננסיות והרשאה ביטחונית.