האם כחלון חשף את מבנה הבעלות שקובי מימון מנסה להסתיר כבר שנים?
ל"כלכליסט" נודע שמימון ממשיך להגיע מדי פעם למשרדי ישראמקו בארץ ובקיא בעולם הגז, החוזים, המאבקים והרגולציה. מעורבות זו הספיקה ככל הנראה לשר האוצר משה כחלון להסיר ידיו מהעיסוק בדואופול הגז
- כחלון משנה כיוון: לא אעסוק בנושא הגז בגלל חברותי עם קובי מימון
- הכנסת אישרה: העברת רשות מקרקעי לאוצר ודחיית אישור התקציב
- וכחלון שותק
כיום מדובר בפירמידה שנשלטת על ידי אקוויטל, בעלת השליטה בחברת י.ו.א.ל, שעוסקת באנרגיה באמצעות ישראמקו ונפטא, ובנדל"ן באמצעות נצבא ואיירפורט סיטי. לישראמקו יש אחזקות בחמישה רישיונות גז ובהם 28.75% בתמר - המאגר היחיד שמספק גז לישראל ומונופול מוכרז. מימון היה דירקטור בחברות ששלטו בישראמקו עד לפני כעשר שנים, אולם העביר את כל השליטה לצוף, ונכון להיום אינו מוזכר כלל בדו"חות החברה. הוא מבלה את זמנו באירופה, במזרח הרחוק ובישראל.
ל"כלכליסט" נודע שמימון ממשיך להגיע מדי פעם למשרדי ישראמקו בארץ ובקיא בעולם הגז, החוזים, המאבקים והרגולציה. מעורבות זו הספיקה ככל הנראה לשר האוצר משה כחלון להסיר ידיו מהעיסוק בדואופול הגז. הסיבה היא שביום שהדואופול יפורק, מי שתישאר בעלת המניות הבכירה במאגר תמר ומי שתמכור את הגז בפועל היא ישראמקו. ישראמקו סירבו להגיב לדברים.
זהו הנוסח שבו השתמש כחלון כדי להסביר את החלטתו: "מיד עם כניסתו לתפקיד הודיע שר האוצר הנכנס משה כחלון כי הוא גוזר על עצמו שלא לעסוק בנושא משק הגז מן הטעמים שיובאו להלן. גם בעבר נמנע כחלון מלעסוק בכל נושא הקשור למשק האנרגיה ובכלל זה גם בוועדת ששינסקי. זאת עקב קרבתו האישית לנושא (יחסי חברות עם קובי מימון, שהינו אחד מראשי הקבוצות שלהן אחזקות בתחום).