חברי ועדת הכספים דורשים: לבחון מחדש את ההחלטה על הפרטת תעש
דיון על מתווה הרפורמות בחברות הממשלתיות בוועדת הכספים הפך לוויכוח על הסכנות בהפרטת תעש; ח"כ משה גפני: "האם באמת אין דרך לשמור על נכס אסטרטגי כמו התעשייה הצבאית?"; מנהל רשות החברות: "זו ההחלטה הנכונה. תנו לנו את הרוח הגבית להשלים את המהלך"
דיון בוועדת הכספים היום (ב') בנושא רפורמת ההפרטה בחברות הממשלתיות הפך לדיון על הסכנות בהפרטת תעש. במהלך הדיון אמר אורי יוגב, ראש רשות החברות הממשלתיות, כי במסגרת הרפורמה יונפקו מניות המיעוט של חברות ממשלתיות בטחוניות במטרה לשמור על שליטתה של הממשלה בחברות אלה. הודעתו של יוגב עוררה דיון בהחלטה על הפרטת תעש, כאשר חלק מחברי הכנסת ביקשו להבין האם לא היה רצוי להבריא את החברה לטובת הנפקה גם במקרה תעש. יו"ר רשות החברות, אורי יוגב, הציג עמדה נחרצת בעד ההפרטה ואמר: "אני מבקש בכל לשון של בקשה תנו לנו את הרוח הגבית להשלים את הפרטת תעש. רעיונות כמו לעצור יביאו אותנו לשולחן הוועדה חודש בחודשו".
- ארגון עובדי תעש: ההנהלה מפרה את הסכם הארגון מחדש של החברה
- היענות גבוהה למכרז תעש: 12 קבוצות הגישו את מועמדותן
- קרן פימי מצטרפת למכרז לרכישת תעש
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, שאל במהלך הדיון את ממלא מקום ראש רשות החברות, מאיר שמרה, האם יש אפשרות או היתכנות למזג את תעש לחברות אחרות. לדברי שמרה ברשות לא שוקלים את הנושא מאחר ויש החלטת ממשלה בנושא.
גפני המשיך להתעקש "הממשלה הקודמת קיבלה החלטה כשרה, אולם תפקידכם ברשות לחשוב האם יש דרך שאפשר לעשות משהו אחר. נכון שההפרטה הולכת בסדר, אבל האם באמת אין דרך למזג את תעש ולשמור על נכס אסטרטגי כמו התעשייה הצבאית?".
ח"כ יוסי יונה מהמחנה הציוני התייחס למניית הזהב של המדינה. לדבריו, המדינה הוכיחה שהיא לא מצליחה לשמור על האינטרסים שלה באמצעות חברה מופרטת. "כשיוגב אמר 'אנחנו מוכנים למכור את החברה לגורמים זרים' נשאלת השאלה: האם זה חכם לותר על גיבוי אסטרטגי של המדינה ולמסור אותה לחברה אמריקאית?".
חברת הכנסת מיכל בירן התייחסה גם היא לשאלת הבעלות האסטרטגית "מה יקרה במצב מלחמה כשבאשקלון עובדים מסביב לשעון, אבל בחברות אירופאיות העובדים בחופשה. אם אורי יוגב מציע פה הנפקות מיעוט לחברות בטחוניות אחרות, אולי מתפקיד הוועדה לבקש לבדוק הנפקת מיעוט במקום הפרטה?".
שמרת: "אם היינו חושבים שההחלטה מוטעית לא היינו פועלים לאורה"
לטענת שמרה הצעת ההפרטה או המיזוג שהציע הרשות לפני ארבע שנים לא התקבלה בוועדה: "מצד אחד יש פה החלטת ממשלה ואם היינו חושבים שהיא מוטעית לא היינו פועלים לאורה. לא נכון מבחינת המדינה להוציא מכרז ל-12 מתמודדים ולהציג מדיניות זיגזג. נושא ההנפקה, המיזוג וההפרטה הובאו לשולחן ועדת הכספים. החברה היתה במשבר היו אינטרסים שהובילו את החברה לנקודה הזו במשרד האוצר היו דיונים במשך ימים כדי שכשמבקר המדינה יכול לראות את הניתוח של כל ההנפקות. כמו כן בהפרטה יהיה צו אינטרסים שאומר שהמדינה צריכה לאשר כל בעלים לחברה כפקיד בכיר אני סבור שמדובר בצעד נכון".
לטענת איציק יהודה, יו"ר ועד העובדים בתעש, "משרד הביטחון ייבש את החברה ולאחר ההחלטה על ההפרטה היא זוכה להזמנות שיא של עשור ממשרד הביטחון. לטענותו חלק נכבד מתוך 8 מיליארד שקל של הזמנות התעשייה הצבאית מופנה למשרד הביטחון". בנוסף, לדבריו, על אף הסכמי פרישה בהיקף של מילארדים 40% מהעובדים הפורשים הם בעלי פנסיות בגובה של 4,000 שקלים בלבד.
"מה שקיבלנו מהאוצר היה במסגרת הסכמים של המגזר הציבורי שלא כובדו במשך עשור. זה היה או זה או הערת עסק חי. מי שהביא אותנו להערת עסק חי היה משרד האוצר ומשרד הביטחון - האבא והאמא של החברה", אמר יהודה והוסיף כי החשש של העובדים הוא מפני משקיע פיננסי שיקנה את תעש בזול וימכור אותה ביוקר כי המדינה לא יודעת למכור".
עוד ציין יהודה כי "ההצעה להנפיק את תעש אולם נפסלה על ידי ראש רשות החברות דאז, דורון כהן, כי אף אחד לא יסכים לקנות את תעש והיום יש 12 קונים במכרז".
במשרד הביטחון מסרו בתגובה לדבריו של יהודה כי המשרד כי: "לא ייבשו את תעש ולקראת ההפרטה הוציאו הסכם עם הזמנות ודאגו להזרים לתעש הזמנות במשך שנים".
יוגב: "תנו לנו רוח גבית"
ראש רשות החברות, אורי יוגב, נימק את ההחלטה במצוקה הכספית המתמשכת של החברה "התעשיה הצבאית לא הצליחה להרוויח במשך תקופה ארוכה וחודש בחודשו המדינה סייעה בשכר לעובדים". עוד ציין יוגב כי הם פועלים לאורו של התהליך ומקווים שנצליח להשלימו. "אני מבקש בכל לשון של בקשה תנו לנו את הרוח הגבית להשלים את הפרטה. רעיונות כמו לעצור יביאו אותנו לשולחן הוועדה חודש בחודשו. הצלחנו להוציא ממשרד הביטחון והאוצר את כל מה שצריך. רשמנו בדו"ח שנתי הפסד של 2.5 מיליארד שקל, שרובו מכספי האוצר. חייבים לדבוק בתכנית על מנת שנוכל להבטיח את זה שבלוח זמנים מאוד מהיר נראה מפעיל תעש ברמת בקע בנגב ולא פחות חשוב הבטחת האיתנות הפיננסית האמיתית של תעש".