פרסום ראשון
קרן פימי מצטרפת למכרז לרכישת תעש
הקרן שבראשה עומד ישי דוידי תתמודד מול קבוצות נוספות בהן קבוצה בהובלת מאיר שמיר וקבוצה בהובלת סמי קצב וחברת אלביט מערכות; שרגא ברוש ועופר עיני שהיו צפויים לגש למכרז החליטו לא לגש
המכרז להפרטת תעש צפוי לחתום בשעות הקרובות את השלב הראשון להתקדמותו. ל"כלכליסט" נודע שקרן פימי הגישה גם היא את התמודדותה במכרז. כפי שפורסם ב"כלכליסט" שלוש קבוצות יגישו בוודאות את מועמדותן לרכישת תעש: אלביט מערכות, קבוצה בהובלת מאיר שמיר - הבעלים של מבטח שמיר; וקבוצה בהובלת סמי קצב - שהוא כיום הבעלים של קבוצת SK הכוללת שבע חברות בתחום התעשייה הביטחונית והנדל"ן. שמיר וקצב צפויים לאחד כוחות בשלב מאוחר יותר של תהליך ההתמודדות במכרז. שרגא ברוש ועופר עיני, שהיו צפויים לגשת למכרז החליטו לא לגשת.
- שמיר וקצב ייגשו בנפרד למכרז תעש
- עופר עיני ושרגא ברוש חברו לקרן בלקסטון לרכישת תעש
- תעש מתניעה את ההפרטה: תתחיל היום בסבב פגישות עם משקיעים בישראל
לאחר הגשת המסמכים היום וערבות בהיקף של שישה מיליון שקל הקבוצות יעברו סינון ביטחוני על ידי המלמ"ב במשרד הביטחון ורשות החברות לבדיקת יכולות פיננסיות והתאמה ביטחונית, בחודש יולי יפתחו חדרי מידע שיאפשרו לרוכשים לקבל מידע על החברה.
השלב השני של המכרז הוא בחודש ספטמבר בו יגישו הגורמים הרלוונטים שאושרו להתמודדות על ידי משרד הביטחון ורשות החברות הממשלתיות ערבות בסך של 35 מיליון שקל ואת המסמכים לרכישת התעשייה הצבאית. בינואר 2016 צפויה תעש להפוך לחברה פרטית.
ההערכות לגבי מחיר החברה במכרז נעות סביב 2 מיליארד שקל. לתעש צבר הזמנות בהיקף של 9 מיליארד שקל כאשר 70% ממוצרי החברה מיוצאים לצבאות זרים. טרם תחילת תהליך ההפרטה עברה תעש תהליך הסדרה של פרישת עובדים בעלות של 5 מיליארד שקל. עד כה פרשו מהחברה 1000 עובדים ועד סוף השנה יפרשו 1300 עובדים נוספים. עד כה החלטת ההפרטה שאושרה בממשלה קובעת כי תעש תופרט כמקשה אחת, למעט יחידה מסווגת הכוללת אינטרסים ותשתיות מסווגות שיישארו במידי המדינה וינוהלו במסגרת חברה ממשלתית "תומר- מערכות". עוד קובעת ההחלטה כי החל משנת 2020 תעש תפעל ממתחם תעש ברמת בקע שבנגב ותפנה קרקעות ממתחמים שבהן היא פועלת במרכז הארץ.