בניסיון להגיע להסכמות בנושא הגז: שטייניץ נועד עם תשובה
בפגישה נכחו גם נציגי חברת נובל אנרג'י ובכירים ממשרדי ממשלה, אולם לא הושגו הסכמות בין הצדדים
- כבל מתערב בפירוק מונופול הגז: דורש מדרעי להגיע לוועדת הכלכלה
- המועצה הלאומית לכלכלה לכנסת: אין לנו חומר על מתווה פירוק מונופול הגז
- מונופול הגז: האוצר נערך למאבק משפטי מול דיוויד גילה
במהלך הפגישה עלו סוגיות שבמחלוקת בין הצדדים כגון תמחור הגז, זמני פיתוח המאגרים או מכסת ייצוא גז לחו"ל. מקורות בפגישה מסרו שבשלב זה לא התקבלו החלטות לכאן או לכאן.
היום ביקר שר האנרגיה שטייניץ בתחנת הכוח הפרטית של דליה ואמר ש"אין שום לחץ או בהילות לאשר את ההסכם. אף אחד לא יטיף לי מהו האינטרס הציבורי. (הגז במאגר) לווייתן תקוע באדמה כבר שנתיים, ובמסגרת ועדת ששינסקי דאגתי להעלאת המיסוי ולהגדלת חלקו של הציבור. אנחנו חייבים ליצור פה תנאים שיביאו לפה יזמים חדשים, כי בחמש השנים האחרונות לא הגיעה לכאן אף חברה בסדר גודל של נובל אנרג'י, ומאגרי הגז שעוד קיימים בים עלולים להשאר שם".
מחר היה אמור להתקיים דיון בקבינט הביטחוני-מדיני על הגז, אולם הוא נדחה למועד לא ידוע. הדחייה נובעת הן מנסיבות אישיות של אחד מחברי הקבינט והן בשל חוסר ההסכמה על מתווה משק הגז בין משרדי הממשלה לחברות.
בנושא סוגיית הפיקוח על מחירי הגז - המדינה מעוניינת בהגבלות, אך חברות הגז מתנגדות לכך. החברות מעוניינת גם שמועדי המכירה של חלקן של דלק ונובל במאגר תמר יהיה קצר ככל הניתן, ואילו החברות שואפות כי המכירה תתבצע תוך שש שנים. בנוגע למכסת ייצוא הגז - החברות רוצות להגדילה, ובנוגע למועד הרשמי לפיתוח מאגר לווייתן - חברות הגז רוצות שהדבר יתבצע עד 2020, והמדינה שנה קודם לכן.