$
בארץ

אושר בוועדת השרים לחקיקה: 5% מהעובדים בגופים ציבוריים יהיו בעלי מוגבלויות

אורן הלמן: "חוק היסטורי שמקרב את ישראל למדינות נאורות". ח"כ קיש: "חובתנו לדאוג ששילובם של בעלי המוגבלויות במגזר הציבורי יהיה לפחות לפי גודלם החלקי באוכלוסייה"

אורי תובל 17:4221.06.15
ועדת השרים לחקיקה אישרה היום את הצעת החוק הקובעת ייצוג הולם לבעלי מוגבלויות במקומות עבודה במגזר הציבורי. על פי ההצעה שקידם ח"כ יואב קיש מהליכוד, בשנה שלאחר אישור החוק, ייצוג הולם ייחשב ל-3% מכלל המועסקים בחברה, וכעבור שנה נוספת – 5% בעלי מוגבלויות, כחלקם באוכלוסייה הכללית.

הצעת החוק מציינת כי עד כה חויבו הגופים הציבוריים לייצוג הולם, אך לא נקבע מה שיעורו. הרף שקובע החוק הוא הגדלה של שיעור ההעסקה שנקבע בצו הרחבה מ-2014, לפיו חברה שמעסיקה יותר מ-100 מועסקים צריכה להעסיק 3% בעלי מוגבלויות. קיש אמר כי "חובתנו וזכותנו לדאוג ששילובם של בעלי המוגבלויות במגזר הציבורי יהיה לפחות לפי גודלם החלקי באוכלוסייה. חברות רבות בשוק הפרטי כבר אימצו את המודל והצעת החוק תפעל לאפשר זאת גם במגזר הציבורי".

 

הצעת חוק דומה של ח"כ איציק שמולי מהמחנה הציוני עברה בקריאה טרומית בכנסת הקודמת. “מדי שנה מפסיד המשק כ-5 מיליארד שקל מאי העסקת אנשים בעלי מוגבלות ו-82% ממקבלי קצבת נכות אינם מועסקים”, אמר שמולי היום (א'). "שילובם בשוק העבודה הוא רווח נקי לכל הצדדים”.

 

סמנכ"ל חברת החשמל אורן הלמן, שהקים את ארגון "סיכוי שווה" לשילוב בעלות מוגבלויות והיה מעורב בקידום החוק אמר כי "זהו חוק היסטורי, שמקרב את ישראל למדינות נאורות כמו ארה"ב, גרמניה ומדינות אירופיות שבהן יש חובת העסקה של 5% עובדים עם מוגבלות. בישראל כ-900 אלף אנשים עם מוגבלות קשה בגילאי עבודה. מהם 50% לא עובדים. הביטוח הלאומי מכיר רק ב-300 אלף מהם, כך שיש כ-600 אלף מוגבלים 'שקופים'". הוא הוסיף כי "הפתרון היחידי הוא החוק הזה, שמחייב העסקת עובדים עם מוגבלות".

 

מקדמי החוק אורן הלמן (מימין) ויואב קיש מקדמי החוק אורן הלמן (מימין) ויואב קיש צילום: אילן ספירא, אלעד זמיר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x