איך לרפא הורים קמצנים?
פרופסור יקר, הוריי יצאו לגמלאות עם פנסיה טובה, אבל החיים הפכו אותם לחסכנים שלא יוצאים לחופשות או למסעדות, קונים אוכל זול ונוסעים רק באוטובוס. אני רוצה שהם ייהנו משארית חייהם. איך לשנות את יחסם לכסף? ו'
ו' היקר,
יש בזה גם יתרונות. חיסכון מגיל צעיר ואורח חיים צנוע הם מתכון לפנסיה בריאה. הלוואי שעוד אנשים היו חוסכים קצת יותר. ואם לך יש גישה בריאה לכסף, אתה יכול לזקוף חלק ממנה לזכות הוריך. אבל עכשיו, כשההורים יכולים סוף סוף להתרווח, באמת היה נחמד אם הם היו נהנים מהחיים קצת יותר.
במקומך הייתי עושה את הדבר הבא: הייתי לוקח אותם לשיחה, ועובר איתם על המאזן החודשי שלהם, כדי לברר כמה כסף נשאר להם אחרי ההוצאות. את ההכנסה הפנויה הייתי מכנה "דמי כיף".
אחר כך הייתי קונה להם שני כרטיסי חיוב (בארה"ב הם נפוצים ואפשר להטעין בהם כסף מראש). הייתי מסדיר העברה חודשית אוטומטית של "דמי הכיף", מהעו"ש לכרטיסים, ויוצר סכום חודשי עם מטרה מוצהרת - קצת כמו ז'יטונים בקזינו. אולי גם הייתי כותב על הכרטיסים "כיף" בגדול. ואז הייתי עובר לשלב האחרון: לפקח עליהם ולראות שהם באמת מבזבזים. לפעמים אין ברירה.
האם אנחנו צעירים יותר מבעבר?
כשהוריי הגיעו לגיל 40 הם נראו לי זקנים. כיום אני מתקרבת ל־40 ועדיין מרגישה צעירה. זה בגלל המדע? שינויים בין־דוריים? ומתי אמורים להתחיל להרגיש זקנים? נינה
על אף התקדמות המדע, הנעורים עדיין לא ארוכים מבעבר. ההבדל הוא בנקודת המבט שלנו: כל אדם נוטה לראות את עצמו כדוגמה לסטנדרט ולהקצין את ההבדלים בינו לבין אחרים. ולשאלתך על הרגע שבו מתחילים להרגיש זקנים, התשובה פשוטה: זה קורה כשאנחנו מעדיפים לילה של שינה טובה על פני לילה של תשוקה.