חברי ועדת לוקר מגיבים להאשמות: "הצבא צריך לדון בדו"ח בלב פתוח ולהתכונן"
יוסי אקרמן, נשיא אלביט מערכות לשעבר על תגובת יעלון לדו"ח: "הביטוי 'כדור בין העיניים' לא היה צריך להיאמר"
- "זה כדור בין העיניים; ההתנפלות על מגזר אחד תעביר את אנשי הקבע למגזר אחר"
- ועדת לוקר ממליצה: 59 מיליארד שקל בשנה לביטחון, תמורת שקיפות ומתן מענקים במקום פנסיית גישור
- לוקר ממליץ על קיצוצים, אך צה"ל מפחד מהשקיפות
אקרמן הדגיש כי בחינה מדוקדקת של הדו"ח תבהיר גם לצה"ל ש"הוא טוב לצבא בטווח הארוך", ולא גרע מהקרדיט של גדי אייזנקוט: "הצבא התחיל לעשות חלק מהדברים בתוכנית שהרמטכ"ל הציג". לדבריו, "מה שראינו לנגד עינינו זה טובתו של עם ישראל והיכולת של צה"ל להתעצם לאור העובדה שהאיומים על ישראל לא נגמרו. המלצנו על תהליכי התייעלות ובכספים שייחסכו אפשר יהיה להשתמש להתעצמות". כשאקרמן נשאל אם יש המלצה אחת חשובה ביותר, הוא אמר: "את הדו"ח יש לראות כמקשה אחת. נושא השקיפות הוא החשוב ביותר".
מנכ"לית ביטוח לאומי לשעבר, ניצב בדימוס אסתר דומיניסיני, חברה גם היא בוועדה, אמרה ל"כלכליסט": "ברור שאי אפשר יהיה להמשיך לשלם לכל פורשי הצבא פנסיה תקציבית בשל תוחלת החיים היום. מיליון וחצי שקל שניתנים לאדם שפורש הם לא סכום זניח".
על דברי הביקורת של מערכת הביטחון על הדו"ח היא אומרת: "אנחנו לא מנהלים מלחמה עם האמירות של הצבא. חלק מההתנסחויות האלה לא מתאימות וטוב אם לא היו נאמרות. מי שצריך להחליט על הדו"ח הוא ראש הממשלה, והצבא צריך לדון בו בלב פתוח ולהתכונן. הדו"ח מסתכל נכוחה על הדברים, והוא מידתי".
כשהיא נשאלת על ההמלצה החשובה ביותר, היא מסכימה עם אקרמן: "נושא השקיפות חשוב. לא יכול להיות שיש גוף בישראל שהנתונים שלו לא שקופים למי שהם אמורים להיות שקופים בפניו".